Obama’dan Covid-19 eleştirisi: Süreci yönetiyor gibi bile davranmıyorlar

İki dönem üst üste görev yaptıktan sonra Beyaz Saray'ı Donald Trump'a bırakan ABD'nin eski başkanlarından Barack Obama, Washington yönetiminin corona virüsüne yaklaşımıyla ilgili eleştirilerde bulundu. Obama, "Ülkenin liderleri görevdeymiş gibi davranmıyor bile" ifadesini kullandı.

17 Mayıs 2020 Pazar 10:38
Obama’dan Covid-19 eleştirisi: Süreci yönetiyor gibi bile davranmıyorlar

ABD tarihinde eşi benzerine çok az rastlanan bir olay dün gerçekleşti… İki dönem üst üste ABD Başkanı olarak görev yapan Barack Obama, üstü kapalı bir şekilde halefini eleştirdi.

Katıldığı bir sanal mezuniyet töreninde konuşan Obama, “Dürüst olalım, böyle bir hastalık Afro-Amerikan toplumların yıllardır uğraştığı eşitsizlik ve ekstra yükü gözler önüne serdi. Covid-19’un orantısız etkisini toplumlarımızda görüyoruz. Her şeyden öte bu salgın ülkeyi yönetenlerin ne yaptıklarını bilmediğini açıkça ortaya koydu. Ülkeyi yönetenlerin birçoğu görevdeymiş gibi davranmıyor bile” ifadesini kullandı.

ABD tarihinde daha önce bir başkanın kendisinden sonra gelen başkanları eleştirmesine çok sık rastlanmamıştı.

Son Güncelleme: 17.05.2020 10:41
Anahtar Kelimeler:
ObamaABDTrump
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15