Paşinyan, Yerel Saatle 16.00'da Meydana Çıkacağını Duyurdu

Ermenistan ordusu Başbakan Nikol Paşinyan ve hükümetin istifasını talep etti. Paşinyan yaptığı ilk açıklamada, "Ülkede darbe girişimi var" ifadelerini kullanarak, destekçilerinin başkent Erivan'da toplanması için halkı sokaklara çağırdı. Paşinyan'ın, kendisinin de yerel saatle 16.00'da Cumhuriyet Meydanı'na çıkacağını duyurdu.

25 Şubat 2021 Perşembe 14:00
Paşinyan, Yerel Saatle 16.00'da Meydana Çıkacağını Duyurdu

Ermenistan Silahlı Kuvvetleri, Başbakan Nikol Paşinyan ve hükümetinin istifa etmesi çağrısında bulundu. Ermenistan ordusunun yayınladığı muhtırada, genelkurmay başkanı ve tüm kuvvet komutanlarının imzası olduğu bildirildi.

Paşinyan, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'la süren 6 haftalık çatışmaların ardından Ermenistan'da eleştiri oklarının hedefindeki isim olmuştu. Ermenistan lideri istifa çağrılarıyla karşılaşmış ancak görevini bırakmamıştı.

GENELKURMAY BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI, PAŞİNYAN MEYDANA ÇIKACAK

Ermenistan ordusu, Paşinyan hükümetinin istifasını istedi. Paşinyan "ülkede darbe girişimi yaşanıyor" diyerek halkı sokaklara çağırdı. Darbe girişiminin ardından Genelkurmay Başkanı Gasparyan’ı görevden aldığı duyurulan Paşinyan, yerel saatle 16.00'da kendisinin de Cumhuriyet Meydanı'nda olacağını duyurdu.

Ermenistan ordusunun açıklamasının ardından bir açıklama yapan Nikol Paşinyan, ülkede bir darbe girişimi yaşandığını söyledi. Paşinyan, darbe girişimine karşı tüm destekçilerini sokağa çıkmaya çağırdı. Facebook üzerinden halka seslenen Paşinyan, muhtıranın ardından Ermenistan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ı görevden aldığı açıklandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15