Süleyman Soylu göndermeyeceğiz demişti, Suriye'den Türkiye'deki sığınmacılar hakkında açıklama geldi: "Anavatanlarına dönmelerini istiyoruz"

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 2010'dan bu yana ilk defa Arap Birliği zirvesine katılmak üzere Sudi Arabistan'a gitti. Esad'ın kritik ziyareti esnasında Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan ise Türkiye'deki sığınmacılar hakkında açıklama geldi. Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Suriyeleri ülkelerine gönderemeyeceklerini, aksi takdirde Allah'ın kendilerini yakacağını iddia etmişti.

19 Mayıs 2023 Cuma 13:11
Süleyman Soylu göndermeyeceğiz demişti, Suriye'den Türkiye'deki sığınmacılar hakkında açıklama geldi: "Anavatanlarına dönmelerini istiyoruz"

Orta doğu son dönemde sıcak gelişmelere ev sahipliği yapıyor. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 2010'dan bu yana ilk defa Arap Birliği zirvesine katılmak üzere Sudi Arabistan'a gitti.

Esad'ın Cidde'de düzenlenecek zirveye katılımı, ülkenin Arap dünyasına geri dönüşünün yanı sıra 2011'de patlak veren savaşın ardından bölgede yeni bir sayfa açılması anlamına geliyor.

Arap Birliği, Suriye'deki savaş nedeniyle 12 Kasım 2011'de Suriye'nin üyeliğini askıya almış, Suudi Arabistan dahil birçok birlik ülkesi Esad yönetimine karşı savaşan silahlı muhalifleri desteklemişti.

SURİYE: "SIĞINMACILARIN ANAVATANLARINA DÖNMELERİNİ İSTİYORUZ"

Bu arada Arap Birliği zirvesi için Suudi Arabistan'a giden Suriye Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Al Arabiya televizyonuna Türkiye’deki Suriyeli sığınmacıların dönüşüyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Marbuta Haber sitesinin aktardığı habere göre, Türkiye'deki seçimlerde gündem olan Suriyeli sığınmacıların ülkelerine geri dönüşü konusuna değinen bakanlık yetkilileri, şu ifadeleri kullandı:

“Mültecilerin anavatanlarına dönmesini istiyoruz ve bu dönüşün şartları var. Suriye'ye yaptırım uygulanması mültecilerin dönüşünü engelliyor. Türkiye'nin Suriye'deki rolü yıkıcı ve Ankara yeni bir yaklaşım benimsemeli."

Son Güncelleme: 29.05.2023 10:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15