Twitter, intiharı önleme özelliğini kaldırdı! Emir Elon Musk'tan...

Twitter, belirli türde içeriklere bakanlara intihar önleme hattı ve diğer güvenlik/yardım kaynakları öneren özelliğini kaldırdı. Kaynaklar, emrin platformun sahibi ve CEO'su Elon Musk'tan geldiğini belirtti.

24 Aralık 2022 Cumartesi 09:47
Twitter, intiharı önleme özelliğini kaldırdı! Emir Elon Musk'tan...

#ThereIsHelp' isimli sistemin kaldırıldığı daha önce duyurulmamıştı. Özellik sayesinde Twitter, birçok ülkede spesifik türde tweetlere bakan insanlara ruh sağlığı, HIV, aşılar, Covid-19, aile içi şiddet, doğal afet, ifade özgürlüğü ve çocuk istismarı konusunda yardım organizasyonlarının iletişim bilgilerini gösteriyordu. 

Reuters'a konuşan kaynaklar, özelliğin Musk'ın talebiyle kaldırıldığını söyledi. Twitter ve Musk, Britanya merkezli ajansın konuyla ilgili sorularına yanıt vermedi.

Musk, Twitter'ı Ekim ayında satın almasından bu yana zararlı paylaşımlara erişimin azaldığını savunuyor. Ancak araştırmacılar ve sivil hak grupları ırkçı söylemlerde bir artış gözlemlediler. 

Reuters, '#ThereIsHelp' özelliğinin kaldırılmasının arkasındaki gerekçe hakkında bilgi alamadıklarını aktardı. Haber için bilgi paylaşan kaynaklar, "karşılık yaşamaktan korktukları için isim ve fotoğraflarının paylaşılmamasını" istedi.

Son Güncelleme: 24.12.2022 12:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15