YKS'de, tercih yapan adayların yüzde 85'i yükseköğretim programlarına yerleşti

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları kapsamında tercih yapan adayların yüzde 85,80’i bir yükseköğretim programına yerleşti. Adayların yüzde 52,02'si ilk üç tercihinden birine yerleşti. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, herhangi bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylara yönelik olarak bu yıl iki kez ek yerleştirme yapılacağını da bildirdi.

31 Ağustos 2021 Salı 14:27
YKS'de, tercih yapan adayların yüzde 85'i yükseköğretim programlarına yerleşti

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün, YKS yerleştirme sonuçlarına ilişkin bilgi paylaştı. Buna göre, 2021-YKS’de tercih yapan adayların yüzde 85,80’i herhangi bir yükseköğretim programına yerleşti. Adayların yüzde 52,02'si ilk üç tercihinden birine girmeyi başardı. Üniversite adaylarının yüzde 27,52’si birinci tercihine, yüzde 14,41’i ikinci tercihine, yüzde 10,09’u üçüncü tercihine yerleşti. 

İKİNCİ EK YERLEŞTİRMEDE TYT'DE 140, AYT'DE 170 PUAN ARANACAK

Halis Aygün, herhangi bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylara yönelik bu sene iki kez ek yerleştirme yapılacağını da bildirdi. Aygün, ek yerleştirme işlemlerine ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"2021-YKS sonuçlarına göre yapılan genel (ilk) yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanlar için herhangi bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylara yönelik bu sene iki 'ek yerleştirme' yapılacak.

Birinci ek yerleştirme aşamasında genel yerleştirmede olduğu gibi TYT için 150, AYT/YDT için 180 baraj puanı uygulaması geçerli olacak. Birinci ek yerleştirmeye, TYT puanı en az 150, AYT/YDT puanı en az 180 olan adaylar başvuru yapabilecek. Bu ilk ek yerleştirme sonunda belli olacak boş kontenjanlar için Yükseköğretim Kurulu’nun almış olduğu karara göre bu seneye özel 'ikinci ek yerleştirme' yapılacak. İkinci ek yerleştirme aşamasında, boş kalan kontenjanlar için TYT puanı en az 140 olan adaylar 2 yıllık ön lisans, AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar 4 yıllık lisans programlarını tercih edebilecek. Birinci ek yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra, TYT sınav puanı 140-150 aralığında olan adayların TYT yerleştirme puanları ile AYT sınav puanı 170-180 aralığında olan adayların AYT yerleştirme puanları adayların sonuç belgelerine yansıtılacak."

Son Güncelleme: 31.08.2021 14:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15