Altılı Masa'daki gelişmelerin etkisiyle Türkiye'nin risk primi iki günde, 40 baz puan geriledi

Altılı Masa'da yaşanan gelişmelerin etkisiyle haftanın ilk işlem gününde düşüş gösteren risk primi, haftanın ikinci işlem gününde de geriledi.

08 Mart 2023 Çarşamba 09:53
Altılı Masa'daki gelişmelerin etkisiyle Türkiye'nin risk primi iki günde, 40 baz puan geriledi

Geçen hafta cuma günü 555 baz puanda kapanan Türkiye'nin risk primi pazartesi 523 baz puana kadar geriledi. Salı ise risk priminde 515 puan seviyesi görüldü.

Böylelikle iki günde risk priminde 40 baz puanlık düşüş görüldü. Son iki günde Türkiye, risk priminde yaşanan gerilemeyle gelişen piyasalar içinde pozitif ayrışma sergiledi.

Geçen hafta cuma İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamalarının ardından oluşan kriz, pazartesi Akşener'in Altılı Masa'ya geri dönmesi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı için aday gösterilmesiyle çözülmüştü.

Son Güncelleme: 08.03.2023 11:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.