Bakan Albayrak: Yeni İstihdam Paketi Geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak "'istihdam kalkanı" projesi hazırladıklarını belirterek "Hedefimiz bütçe açığı değil istihdam" dedi.

05 Haziran 2020 Cuma 14:47
Bakan Albayrak: Yeni İstihdam Paketi Geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Bakan Albayrak "'stihdam kalkanı geniş kapsamlı bir paket için hazırlandıklarını belirterek, "Hedefimiz bütçe açığı değil istihdam. Paydaşların ve kamunun verdiği  desteklerle bir resim ortaya koyacağız. Mart-Nisan-Mayıs ayının yıkıcı  etkilerini minimize edecek bir tecrübe elde ettik. Bu ay içerisinde  gelişmelere şahit olacağız" dedi.

Ekonomistler ve gazetecilerle bir araya gelen Albarak, şunları söyledi: 

-Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, istihdama yönelik geniş kapsamlı bir paket çalışması içinde. Biz de koordinasyon ve destek konusunda katkıda bulunuyoruz. İstikrar Kalkanı'ndan sonra İstihdam Kalkanı olarak ifade edebileceğimiz geniş kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz.

-İkinci çeyrekte de ekonomik olarak daha az etkilenen ülkelerden olmak için mücadele veriyoruz. Üçüncü ve dördüncü çeyreklerle birlikte bu yılı büyüme anlamında olumlu kapatacağımızı düşünüyoruz.

-Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin getirdiği güçlü ve hızlı karar alma fonksiyonunun katkısıyla, salgından pozitif ayrışarak 3 aylık bir dönemi geride bırakıyoruz.

-Kamu bankalarının yeni ekonomik paketlerine konutla ilgili talep 15 bini geçti.

-Enflasyonda yıl sonundaki yüzde 8,5'lik hedef hale gerçekleşebilir. Temmuz ayıyla birlikte trendin aşağı yönlü olduğunu görüyoruz.

-Son haftalarda dünyanın büyük tedarik ve üretim noktasındaki büyük kurumları ile ciddi görüşmeler yapmaya başladık.

-Faizlerde, kurda, enflasyonda istikrarlı dönemin güçlenerek devam etmesi için disiplinden hiç taviz vermeyeceğiz.

''Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin getirdiği güçlü ve hızlı karar alma fonksiyonunun katkısıyla, salgından pozitif ayrışarak 3 aylık bir dönemi geride bırakıyoruz.

-İkinci çeyrekte de ekonomik olarak daha az etkilenen ülkelerden olmak için mücadele veriyoruz. Üçüncü ve dördüncü çeyreklerle birlikte bu yılı büyüme anlamında olumlu kapatacağımızı düşünüyoruz."

-Pandemi sürecinde toplam destek 280 milyar TL'yi geçti. Çarpan etkisiyle bu miktar 600 milyon TL'yi geçti.

-Swap konusunda Merkez Bankası yoğun teknik çalışma yürütüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15