Birleşik Kamu-İş'ten Bakan Albayrak'a: Hayal Dünyasını Anlatmaya Devam Ediyor

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı Yeni Ekonomik Programı, “Berat Albayrak, ‘hayal dünyası’nı anlatmaya devam etmektedir” diye değerlendirdi.

30 Eylül 2020 Çarşamba 11:08
Birleşik Kamu-İş'ten Bakan Albayrak'a: Hayal Dünyasını Anlatmaya Devam Ediyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Programını (YEP) dün açıkladı. Programı sendikalardan tepkiler geldi. Yazılı açıklama yapan Birleşik Kamu İş- Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, Bakan Albayrak’ın ‘hayal dünyası anlattığını’ ifade ederek, “Krizi derinleştiren, ekonomik-mali açmazları büyüten, uzun vadeli kalkınma planlamayan, kamucu politikaları terk eden, istihdamı, işsizliği öncelemeyen, sağlam ve sürdürülebilir kamu hizmeti sunmayan Hazine ve Maliye Bakanının programının da hedeflerinin de ciddiye alınacak bir tarafı yoktur” dedi.

Bakan Albayrak’ın Orta Vadeli Program’ın aynısını açıklandığını vurgulayan Balık, şunları belirtti:

“Ülke tarihinin en kitlesel iş ve gelir kaybının yaşandığı bir dönemde YEP’ten çıkan sonuç yüksek işsizlik ve enflasyon koşullarının süreceğidir. Bakanın ‘hayal dünyası’ ile enflasyon, işsizlik, istihdam, doğalgaz, elektrik fiyatları düşmeyecektir. Hayat pahalılığı nedeniyle de satın alım gücü sürekli gerileyen, boğazına kadar kredi ve borç batağına saplanan milyonlarca emekçi, ekonomik kriz koşullarında yaşanan Kovid-19 salgınıyla birlikte çok daha zorlu bir dönem yaşayacaktır. AKP iktidarı, salgının ve ekonomik krizin ortaya çıkardığı somut sorunları çözmek yerine milyonlarca emekçinin sırtına ek vergiler yüklemeyi tercih etmiştir. Türkiye ekonomisinin yıllardır üretimden çok yabancı sermayeye, borçlanmaya ve tüketime dayandırmıştır. Bugüne kadar hem salgınla mücadelede, hem de ekonomik sorunlar karşısında gerekli adımları atmayan iktidar, ‘yeni’ diyerek ekonomi koşullarını değiştiremeyecektir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15