Borsa İstanbul’da yönetim kurulu üyeleri kendi ücretlerine yüzde 33 zam yaptı: 24 bin TL’ye yükseldi

Borsa İstanbul’da aralarında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un da olduğu yönetim kurulu üyeleri, kendi huzur hakkı ücretlerine yüzde 33 zam yaptı.

28 Mart 2021 Pazar 14:38
Borsa İstanbul’da yönetim kurulu üyeleri kendi ücretlerine yüzde 33 zam yaptı: 24 bin TL’ye yükseldi

Önceki gün olağan genel kurul toplantısını gerçekleştiren Borsa İstanbul A.Ş.'de yeni yönetim kurulunun yaptığı ilk icraat, kendi ücretlerine yüzde 33 oranında zam yapmak oldu. Aylık net huzur hakkı ücreti, Borsa İstanbul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan için mevcut 24 bin TL'de sabit kalırken, Yönetim Kurulu üyeleri için yüzde 33.3 zamla 18 bin TL'den 24 bin TL'ye yükseltildi.

ENFLASYONUN ÜZERİNDE

Kamuda memur maaşları 2021 başında sadece yüzde 7 oranında artarken, aralarında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un da olduğu Borsa İstanbul A.Ş. Yönetim Kurulu üyelerinin huzur hakkı ücreti, yüzde 14.60 olan 2020 enflasyon oranının çok üzerinde zamlanmış oldu.

Vergi ödememeleri eşitlik ilkesine aykırı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mali Hukuk Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Murat Batı, yönetim kurulu üyelerinin ücret için vergi ödememelerinin hukuksuz olduğunu belirtti. Batı, “Bu Anayasa'nın eşitlik ilkesine de aykırı” dedi.

Son Güncelleme: 28.03.2021 14:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15