Dolar bugün ne kadar?

Dolar - euro kaç TL? 19 Ekim 2020 Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

19 Ekim 2020 Pazartesi 11:11
Dolar bugün ne kadar?

Küresel piyasalar, ABD canlandırma paketine dair umutlardan ve corona virüs aşısının yıl sonuna kadar çıkabileceği beklentilerinden destek bularak iki buçuk yılın zirvesine yaklaşırken Çin'de beklentilerden zayıf gelen ekonomik büyüme verisi kazanımları sınırladı.

Dolar/TL ve euro/TL ise yeni haftayı hafif düşüşle karşıladı. Dolar/TL 7,89 civarında; euro/TL ise 9,25'ten işlem görüyor.

ÇİN, 3. ÇEYREKTE BEKLENTİLERİN ALTINDA BÜYÜDÜ

Çin'de ekonomik büyüme yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 4,9 ile bir önceki çeyreğe göre hız kazandı ancak beklentilerin altında kaldı.

TCMB'DEN BİR ARTIRIM DAHA BEKLENİYOR

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, perşembe günü faiz kararını açıklayacak. Geçen ay sürpriz bir şekilde politika faizini 200 baz puan artırarak yüzde 10,25’e çıkaran Merkez Bankası’ndan bu ay da faiz artışı bekleniyor.

AA Finans'ın TCMB'nin 22 Ekim Perşembe günü gerçekleştireceği PPK toplantısına ilişkin anketine katılan ekonomistlerin tamamı politika faizinin artırılacağını öngördü. Faiz artışı bekleyen ekonomistlerin beklentileri 100 baz puan ila 200 baz puan arasında yer aldı. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı yüzde 12,25 olurken, beklentiler yüzde 11,75 ile yüzde 15 arasında yer aldı.

Uzmanlar, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise Euro Bölgesi inşaat üretimi ve ABD'de NAHB Konut Piyasası Endeksi verilerinin takip edileceğini bildirdi.

Son Güncelleme: 19.10.2020 14:51
Anahtar Kelimeler:
DolarEuroTl
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15