Dolar kuru bugün ne kadar?

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

23 Ocak 2024 Salı 09:56
Dolar kuru bugün ne kadar?

Doların kademeli artışı devam ediyor.
Bankalararası piyasada dolar/TL 30,26, euro/TL 33,05 civarında hareket ediyor.
Yurt içinde Merkez Bankası'nın perşembe günkü faiz kararı bekleniyor. Ekonomistler yılın ilk toplantısında faizin 250 baz puan artışla yüzde 45'e çıkarılmasını bekliyor.
Merkez bankalarının mart ayında faiz indirimine başlayacağına dair beklentiler güç kaybetmeye devam ederken, ekonomilerin resesyona girmeden bu dönemi atlatabileceği yönündeki umutlar risk iştahını destekliyor.
Ekonomik aktivitenin endişe edildiği kadar yavaşlamayacağı yönündeki öngörüler şirket karlılıklarının da beklentilerin üzerinde gerçekleşebileceği yönündeki tahminlerin güç kazanmasına yardımcı oluyor.
Para piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu ayki toplantısında politika faizini sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılırken, bankanın martta faiz indirime başlama ihtimali yüzde 43 ile fiyatlanıyor.
Analistler, bu hafta takip edilecek yoğun veri gündeminin yanı sıra ABD'nin geçen yılın son çeyreğine dair büyüme verileri ile aralık ayına ilişkin kişisel tüketim harcamaları verilerinin Fed'in gelecek dönemde atacağı adımlara ilişkin sinyaller verebileceğinin altını çizdi.
Fed'in gelecek dönem politikalarındaki belirsizliğe karşın tahvil piyasalarındaki alış ağırlıklı seyir üçüncü güne taşınırken, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4,09 seviyesine indi.
Dolar endeksi ise 103'ün üzerinde kalmaya devam ederken, perşembe günü açıklanacak yoğun makroekonomik verilerin piyasalarda oynaklığı artırabileceği ifade ediliyor.

Son Güncelleme: 23.01.2024 10:17
Anahtar Kelimeler:
Dolar EuroTlBanka
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15