Domates ihracatına kısıtlama getirildi

Tarım Bakanlığı, fiyat artışları ve depremi gerekçe göstererek domates ihracatına 14 Nisan 2023 tarihine kadar kısıtlama getirdi.

03 Mart 2023 Cuma 10:48
Domates ihracatına kısıtlama getirildi

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, fiyat artışları ve depremi gerekçe göstererek domates ihracatına 14 Nisan 2023'e kadar kısıtlama getirdiği belirtildi.

Bloomberg HT'den İrfan Donat'ın haberine göre, ihracat kısıtlama kararında Avrupa'da yaşanan meyve-sebze krizinin de etkili olduğu düşünülüyor. Hatırlanacağı üzere İspanya ve Kuzey Afrika'dan tedarik sorunu nedeniyle İngiltere'de son haftalarda bazı zincir marketlerin sebze ve meyve reyonları boş kalmış ve domates başta olmak üzere bazı sebze ve meyve ürünlerinde tüketicilere satışlar adet bazında sınırlandırılmıştı.

Bu noktada Avrupalı şirketlerin domates tedariki için rotasını Türkiye'ye çevirmesi gündeme gelmişti. Söz konusu kısıtlama kararında Avrupa'dan gelecek olası ek talebin de etkili olduğu düşünülüyor. Sektör temsilcileri, domates ihracatına yönelik kısıtlama kararından en çok afet bölgesindeki domates üreticileri ile tek ekim yapan üreticilerin olumsuz etkileneceğini söylüyor.

 Son dönemde domates fiyatları, 35-40 TL bandında seyrediyordu

Son Güncelleme: 03.03.2023 11:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15