Ekonomi kötü ama 'kötü' demek yasak!

AKP politikalarının en sıkı savunucusu Sabah Gazetesi’nde köşe yazarı olan Dilek Güngör ekonomiye ilişkin bir yasa hazırlandığını iddia etti. Ancak bu yasa ekonomik göstergeleri düzeltmek için değil göstergeleri yorumlayanlar için çıkacak.

08 Kasım 2019 Cuma 11:02
Ekonomi kötü ama 'kötü' demek yasak!

Güngör “Yalancı çobanlar yandı” diyerek yayımlanan yazısında “Ulusal ekonominin genel yapısına, Türk Lirası'na, makroekonomik büyüklüklere ve finansal göstergelere ilişkin yalan haber yapsanız da söylenti çıkarsanız da yorum yapsanız da rapor yazsanız da ceza alamıyorsunuz… Ancak… Şu günlerde konuyla ilgili bir düzenleme hazırlığı yapıldığını biliyorum” diyerek kulis bilgisini paylaştı.

Hali hazırda Sermaye Piyasası Kanunu’nda bilgi bazlı piyasa dolandırıcılığı yasaklanıyor ve başka bir varlığın değerini temelsiz bir bilgiye dayandırarak etkilemek suç sayılıyor. Ancak Güngör bunun dışında daha kapsamlı bir düzenleme yapılacağını iddia etti.

Hatırlanacağı üzere iktisatçı yazar Mustafa Sönmez’e bir süre önce ekonomi yönetimine dönük eleştirileri yüzünden dava açılmıştı. Sönmez yeni iddialara ilişkin BirGün’e değerlendirmede bulundu. Sönmez şunları ifade etti:

“Böyle bir tasarı yasalaşırsa ilk dava ekonomiden sorumlu damat Berat Albayrak’a açılır. Çünkü ekonomiye ilişkin gerçek dışı veriler öncelikle onun kanalıyla kamuoyuna açıklanıyor. Daha dün (önceki gün) Albayrak ekonominin 2019 yılını pozitif büyümeyle çıkacağını öne sürdü. Böyle bir yasa çıkarsa bu, ekonomik aktörleri yanlış yönlendirmektir. Çünkü resmi veriler açıklandığında göreceğiz ki Türkiye ekonomisi yüzde 0 ya da negatif büyümüş olacak. Bu durumda ekonomiyi yanlış yorumlayan Albayrak’a dava açılması gerekir. Dünyanın hiçbir yerinde ekonomiyi yorumlayanların bu şekilde bir tehdit altına sokulduğu görülmemiştir. Bu saray rejiminin yeni saçmalıklarından biri olacaktır. Anayasaya, insan hakkına, basın ve medya özgürlüğüne aykırıdır. Dilerim bunu tartışma konusu bile yapmazlar. Toplumu diledikleri gibi tahakküm altına almaya çalışıyorlar. Ancak bunu başaramayacaklar."

Son Güncelleme: 08.11.2019 11:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15