Emeklilere ikili zam formülü

Milyonların gözü Meclis'e gelmesi beklenen ikinci torba yasada. Emeklilerin yeni zamlarının torba yasa da yer alması bekleniyor. Peki emekli maaşında son durum ne?

19 Kasım 2023 Pazar 11:37
Emeklilere ikili zam formülü

İkinci torba yasanın TBMM gündemine gelmesi bekleniyor. Yasanın emekli zammı, Bağ-Kur prim avantajı gibi konuları içermesi bekleniyor.

Yaklaşık 17 milyon emeklinin maaşı ocak ayında enflasyon verilerinin belli olmasıyla birlikte netlik kazanacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 aylık enflasyon oranı kadar zam alırken memurlar ve memur emeklileri ise yüzde 15 toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkı bekliyor.

6 aylık enflasyonun, OVP'deki yüzde 65 oranındaki yıl sonu oranına göre yüzde 38 civarında çıkması bekleniyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon artışı yüzde 38 memur emeklilerinin ise yüzde 49 civarında olması bekleniyor. Ancak buna ilaveten çıkartılacak yasa ile bir refah payı eklenmesi ve artış oranının yüzde 50'yi bulacağı öngörülüyor.

İKİNCİ FORMÜL

Bunların dışında yapılacak düzenleme için iki formül bulunuyor. Birincisi kök maaşı taban maaşın altında olan emekliler için kademeli bir seyyanen artış yapılması. İkincisi ise 7.500 TL olan taban maaşın 10 bin lira ve üzerine çıkartılması.

Son Güncelleme: 19.11.2023 11:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.