Goldman Sachs'a göre dolar kurunda beklenti 28 lira!

ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs, dolar/TL’ye ilişkin daha önce 22 olarak öngördüğü 12 aylık kur tahminini 28’e yükseltti.

05 Haziran 2023 Pazartesi 09:15
Goldman Sachs'a göre dolar kurunda beklenti 28 lira!

Kabinedeki değişikliklerin ardından cumartesi günü yeni öngörülerini paylaşan banka TL’deki değer kaybının devam edeceğini, dolar/TL kurunun üç ay içinde 23’e, altı ay içinde 25’e ve 12 ay içinde 28’e yükseleceğini öngördü. Bankanın daha önceki tahminleri aynı dönemler için sırasıyla 19, 21 ve 22 düzeyleriydi.

Banka raporunda Mehmet Şimşek’in yeni Hazine ve Maliye Bakanı olarak tercih edilmesi para politikalarının daha Ortodoks bir yöne evrileceği ihtimalini artırıyor” ifadeleri de yer aldı.

Faiz detayı

Türk lirasındaki olası değer kaybı için, “Asıl soru TL’nin ciddi oranda zayıflayıp zayıflamayacağı değil, ne zaman zayıflayacağı” ifadeleri kullanıldı.

Gelişmelere göre, 28 düzeyinin bir yıldan daha kısa sürede görülebileceğini belirten banka, “Benzer şekilde beklenenden daha yüksek bir faiz artırımı durumunda lirada öngördüğümüzden daha az bir değer kaybı yaşayabilir” diyor.

Son Güncelleme: 05.06.2023 10:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15