Kripto para yatırımlarında Türkiye 4'üncü sırada

Son dönemlerde yükselişe geçen kripto para yatırımları Türkiye'yi de etkisi altına aldı. Öyle ki Türkiye, en çok yatırım yapan ülkeler sıralamasında İngiltere ile birlikte 4'üncü sırada.

11 Nisan 2021 Pazar 10:18
Kripto para yatırımlarında Türkiye 4'üncü sırada

Invictus Capital'in 60 ülkede yaptığı araştırmaya göre kripto yatırımcı oranının en yüksek olduğu ülke yüzde 14.1 ile Almanya. Bu ülkeyi yüzde 7.7 ile ABD ve yüzde 6.8 ile İspanya izliyor. İngiltere ve Türkiye ise yüzde 4.8 kripto yatırımcı payıyla dördüncü sırada. 

Araştırmaya göre, bugün kripto yatırımcılarının yüzde 41.4'ü ilk kez bu alana yatırım yapanlardan oluşuyor. Kripto yatırımlarının yüzde 94'ü mobilden gerçekleştiriliyor. Yatırımların yüzde 5.5'i masa üstü bilgisayarlardan, yüzde 0.5'i ise tablet bilgisayarlardan yapılıyor.

Sözcü'den Özlem Ermiş Beyhan'ın haberine göre, araştırmada kripto para yatırımcılarının mesleklerine de bakılmış. Burada mühendislerin yüzde 12.5 ile ilk sırada yer aldığı görülüyor. Ticaretle uğraşanlar ve avukatlar yüzde 9.6 ile, ardından finans sektörü çalışanları yüzde 8.6 ile onları takip ediyor. Listenin en sonunda ise yüzde 1.6 ile IT'ciler var. Görünen o ki bilişim teknolojileri sektörü çalışanları şimdilik kripto yatırımına pek de ilgi duymuyor. Araştırma kripto yatırımında temel motivasyonun yüzde 68 ile hızlı getiri fırsatı olduğunu da ortaya koyuyor.

25 yaş altı yatırımcı oranı yüzde 25,1

Araştırmaya göre kripto yatırımcılarının yüzde 65 gibi büyük bir çoğunluğu 25-45 yaş grubundan oluşuyor. 25 yaş altı yatırımcı oranı da çok yüksek: Yüzde 25.1. Kripto yatırımcılarının bilgi almak için en çok tercih ettiği alan YouTube. Araştırmada tüm dünyadan 12 kripto YouTuber'ı listelenmiş. İçinde Türkiye'den de bir isim var: Kripto Emre. Kripto Emre'nin YouTube hesabının 210 bin takipçisi bulunuyor.

100 doların altında yatırımı olan kripto yatırımcıların oranının yüzde 32.8

Bitcoin'in son dönemde çok hızlı değer kazanması, yeni ve ‘şimdilik ucuz' coin'lere ilgiyi artırdı ve “100 TL'lik coin” alanların sayısı da patladı. Araştırma 100 doların altında yatırımı olan kripto yatırımcıların oranının yüzde 32.8 olduğunu ortaya koyuyor. Ancak büyük ağırlık yüzde 60 ile 2 bin 500- 5 bin dolar arası yatırımı olanlarda. Araştırmaya göre, kripto yatırımcılarının yüzde 39.9 ile en büyük bölümü haftalık olarak alım yapıyor.

Son Güncelleme: 11.04.2021 10:21
Anahtar Kelimeler:
Kripto ParaTürkiyeYoutube
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15