Maliye Bakanlığı, kripto paralarla ilgili MASAK'tan rapor istedi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, "Bakanlık kripto para platformlarından kullanıcı bilgilerini talep etti" haberleri üzerine bir açıklama yayımladı. Bakanlık, bilginin Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) için istendiğini açıkladı. Bakanlık açıklamasında, "Birçok ülkede mali istihbarat birimleri suç gelirlerinin aklanmasıyla ve terörizmin finansmanıyla mücadele etmektir” ifadesini paylaştı.

01 Nisan 2021 Perşembe 18:45
Maliye Bakanlığı, kripto paralarla ilgili MASAK'tan rapor istedi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, "Bakanlık kripto para platformlarından kullanıcı bilgilerini talep etti" haberleri üzerine bir açıklama yayımladı. Bakanlık, bilginin Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) için istendiğini açıkladı. Bakanlık açıklamasında, "Birçok ülkede mali istihbarat birimleri suç gelirlerinin aklanmasıyla ve terörizmin finansmanıyla mücadele etmektir” ifadesini paylaştı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Türkiye’de faaliyet gösteren kripto para borsalarına bir tebligat gönderdiği iddia edilmişti. İddiada kullanıcı bilgileri, vatandaşlık numarası, unvanı, kayıt zamanı gibi bilgilerin de olduğu gündeme gelmişti. İddiaların ardından konuya ilişkin açıklama yapan Bakanlık, bilginin MASAK için istendiğini doğruladı. Bakanlığın açıklamasında, “Bugün bazı internet siteleri ve sosyal medya mecralarında kripto varlıklarla ilgili Bakanlığımıza yönelik bazı haberler ve yorumlar yer almıştır. Söz konusu haberler üzerine bir açıklama yapılması gerekli görülmüştür” ifadesi yer aldı. Öte yandan kripto paralarla ilgili suç ağının terörizmi finanse ettiğinin belirtildiği açıklamada, “Günümüz dünyasında birçok ülkede mali istihbarat birimleri suç gelirlerinin aklanmasıyla ve terörizmin finansmanıyla mücadele etmektir” denildi.

MART AYINDA SİNYALİ VERMİŞTİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 1 Mart 2021’de yaptığı yazılı açıklamada, "Kripto paralarla ilgili dünya genelinde oluşan kaygıları biz de paylaşıyoruz. Konuya ilişkin gelişmeler ve ülkemizdeki durum, Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir. Bu çerçevede Bakan Yardımcımız başkanlığında; Merkez Bankası, BDDK, SPK ve ilgili diğer kurumlarla iş birliği halinde çalışmalar yürütülmektedir" bilgisini paylaşmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklama şöyle:

“Bugün bazı internet siteleri ve sosyal medya mecralarında kripto varlıklarla ilgili Bakanlığımıza yönelik bazı haberler ve yorumlar yer almıştır. Söz konusu haberler üzerine bir açıklama yapılması gerekli görülmüştür. Günümüz dünyasında birçok ülkede mali istihbarat birimleri (Financial Intelligence Unit-FIU) suç gelirlerinin aklanmasıyla ve terörizmin finansmanıyla mücadele etmektir. Ülkemizde bu mücadele esas itibariyle, Bakanlığımız bünyesinde Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı’nca yürütülmektedir. MASAK, anılan fonksiyonları icra edebilmek için uygulama stratejileri geliştirmekte, ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyon sağlamakta, görüş ve bilgi alışverişinde bulunmaktadır.”

Son Güncelleme: 01.04.2021 19:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15