Muratoğlu: Mehmet Şimşek çıkıp, "Sizin yapacağınız işe…" demeden göreve başlamasa bari!

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, ekonominin başına geleceği konuşulan eski Ekonomiden Sorumlu Mehmet Şimşek'in, ekonomik krize çare olup olamayacağı sorusuna yanıt aradı.

03 Haziran 2023 Cumartesi 13:42
Muratoğlu: Mehmet Şimşek çıkıp, "Sizin yapacağınız işe…" demeden göreve başlamasa bari!

Muratoğlu, bugünkü yazısında, "Ekonomiyi düzeltme çabalarıyla kapasite yetersizliğinden yapılan yanlışlar bizi kara delik gibi içine çekildiğimiz, nereye götürdüğünü bilmediğimiz bir ortama soktu… Mehmet Şimşek nefes olur mu?" diye sordu. 

Muratoğlu, şöyle devam etti:

"Olacak! Zira bundan daha kötüsünü yapacak biri henüz dünyaya gelmedi.
...
Liyakatsizler ordusu bombayı kucağa bıraktı, kaçtı! Mehmet Şimşek çıkıp, 'Sizin yaptığınız, yapacağınız işe…' diye başlayıp… 'Topunuz bu ekonomiyi bu hale nasıl soktunuz?' diye sormadan göreve başlamasa bari…

Şimşek, bütün kadronun baştan aşağı yenilenmesi için izin alabilir mi?

Ekonomi aynı zamanda psikolojidir… Mesela Merkez Bankası Başkanı… Piyasalarda kredisi sıfır… Kimse tarafından güven duyulmuyor. Yapacağı her hata Şimşek'in hanesine yazılacak ve işler olması gerekenden de beter olacak.

Kadro önemli… Türkiye ekonomisinin nereye gideceğini görmek için sadece bu hamleleri analiz etmek bile yeterli… Laf kalabalığı gerisi…"

Yazının tamamı için tıklayın.

Son Güncelleme: 03.06.2023 13:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15