TÜSİAD Başkanı Turan, İmamoğlu'na siyasi yasak konusunda konuştu: "Çağdaş demokratik bir toplumda yeri olmamalı"

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun aldığı mahkumiyet kararı hakkında, "Halkın oyuyla göreve gelen seçilmiş siyasetçilerin, ifadeleri nedeniyle görevini yapma ve seçilme hakkından alıkonulmasının çağdaş demokratik bir toplumda yeri olmamalı" değerlendirmesinde bulundu. Turan, “Cumhuriyeti ve demokrasiyi birlikte nasıl güçlendireceğimizi konuşmalıyız. Ekonomik zorluklar derinleşirken sadece refahı artırmayı değil, refahın nasıl daha adil bölüşüleceğini ele almalıyız” diye konuştu.

19 Aralık 2022 Pazartesi 09:40
TÜSİAD Başkanı Turan, İmamoğlu'na siyasi yasak konusunda konuştu: "Çağdaş demokratik bir toplumda yeri olmamalı"

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun aldığı mahkumiyet kararı hakkında, "Halkın oyuyla göreve gelen seçilmiş siyasetçilerin, ifadeleri nedeniyle görevini yapma ve seçilme hakkından alıkonulmasının çağdaş demokratik bir toplumda yeri olmamalı" değerlendirmesinde bulundu. Turan, “Cumhuriyeti ve demokrasiyi birlikte nasıl güçlendireceğimizi konuşmalıyız. Ekonomik zorluklar derinleşirken sadece refahı artırmayı değil, refahın nasıl daha adil bölüşüleceğini ele almalıyız” diye konuştu.

Ekonomim gazetesine konuşan Turan, İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret gerekçesiyle aldığı hapis cezasının kesinleşmesi durumunda siyasi yasaklı olacak olmasına atıfta bulundu. Turan, şunları söyledi:

"Özellikle hukuk ve adalet her zaman Türkiye’de önemli bir gündem maddesi. Siyasi geçmişimizde pek çok kez tanıklık ettiğimiz ve yanlış olduğu da görülen siyasi yasak konusu maalesef yeniden gündeme geldi. Halkın oyuyla göreve gelen seçilmiş siyasetçilerin, ifadeleri nedeniyle görevini yapma ve seçilme hakkından alıkonulmasının çağdaş demokratik bir toplumda yeri olmamalı."

Asgari ücret

Turan, asgari ücret hakkında da şöyle konuştu:

"Çalışanları enflasyona ezdirmemek gerektiğini daha önce de belirttim. Özel sektörde sene başında ve sene içinde ücret artışlarına gidildi. Asgari ücret, bildiğiniz gibi sosyal diyalog çerçevesinde işçi, işveren konfederasyonları ve devlet tarafından birlikte belirleniyor. En doğru adımın atılacağını umuyorum. Öte yandan enflasyondaki artış önlenemediği sürece çalışanların alım gücünün enflasyon karşısında erimesi de engellenemiyor. Enflasyonla mücadele birinci öncelik olmalı."

Son Güncelleme: 19.12.2022 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.