Vatandaş Kredi Kartına Yüklendi

Kredi kartı kullanımında artış sürüyor. Genel Kartlı Ödeme Endeksi, ocak ayında bir yıl öncenin aynı ayına göre yüzde 15,8 artış göstererek 243,5 değerine ulaştı.

25 Şubat 2021 Perşembe 10:58
Vatandaş Kredi Kartına Yüklendi

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) raporuna göre, 12 ay hareketli ortalama olarak bakıldığında ise ocak ayında 1 yıl öncesine göre nominal olarak yüzde 16,5 reel olarak ise yüzde 3,4'lük büyüme gözlemlendi. Genel Kartlı Ödeme Endeksi ocak ayında bir yıl öncenin aynı ayına göre yüzde 15,8 artış göstererek 243,5 değerine ulaştı. Aynı dönemde reel olarak yüzde 0,7'lik artış yaşandı. 

Hanehalkı Kartlı Ödeme Endeksi ocak ayında bir yıl öncenin aynı ayına göre yüzde 10,9'luk artış göstererek 209,5 değerine ulaştı. Aynı dönemde reel olarak yüzde 3,5'lik bir düşüş yaşandı. 12 ay hareketli ortalama olarak bakıldığında ise ocak ayında 1 yıl öncesine göre nominal olarak yüzde 13,6 reel olarak yüzde 0,9'luk büyüme gözlemlendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15