Vatandaşın Maddi Durum Beklentisinde Büyük Düşüş

Tüketicinin maddi durum ve genel ekonomik durum beklentisi düştü. Tüketici Güven Endeksi ise yüzde 2,2 oranında azalarak 80,1 oldu.

20 Kasım 2020 Cuma 14:45
Vatandaşın Maddi Durum Beklentisinde Büyük Düşüş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) iş birliğiyle yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış Tüketici Güven Endeksi açıklandı. Güven endeksinde önemli bir gerilme kaydedildi. Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 2,2 oranında azaldı; ekim ayında 81,9 olan endeks, kasım ayında 80,1 oldu.

Aylık tüketici eğilim anketi ile tüketicilerin maddi durum ve genel ekonomiye ilişkin mevcut durum değerlendirmeleri ile gelecek dönem beklentileri, harcama ve tasarruf eğilimleri ölçülen endekste hane halkının maddi durum beklentisi ise yüzde 4,1 oranında azaldı. Geçen 12 aylık döneme göre mevcut dönemde hanenin maddi durumu endeksi ekim ayında 69,4 iken, kasım ayında yüzde 4,1 oranında azalarak 66,6’ya geriledi. Hanenin maddi durum beklentisi endeksi ekim ayında 79,5 iken, kasım ayında yüzde 0,6 oranında azalarak 79,0 oldu.



GENEL EKONOMİK DURUM BEKLENTİSİ ENDEKSİ 78,7 OLDU

Gelecek 12 aylık döneme ilişkin genel ekonomik durum beklentisi endeksi ekim ayında 81,4 iken, kasım ayında yüzde 3,3 oranında azalarak 78,7 oldu. Öte yandan, geçen 12 aylık döneme göre gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi ekim ayında 97,4 iken, kasım ayında yüzde 1,2 oranında azalarak 96,2’ye geldi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15