Yeni kıdem tazminatı tavanı belli oldu

Milyonlarca çalışan memur maaşına yapılacak olan zam oranının belli olmasını bekliyordu. Çünkü yapılan zamla birlikte sadece memur maaşları değil birçok ücret etkilenmekte! Yapılan zamla birlikte birçok kalemde ücretler değişiyor... Peki yeni ücret artışı ile birlikte kıdem tazminatı tavanı kaç lira oldu? Haberimizde...

06 Temmuz 2023 Perşembe 10:24
Yeni kıdem tazminatı tavanı belli oldu

Memur maaşlarına artışta bu yıl önceki yıllardan farklı bir yöntem izlendi. Maaşlar önce yüzde 17.55 oranında artırıldı ve bunun üzerine 8.076 TL'lik seyyanen zam verildi.

YENİ KIDEM TAZMİNATI TAVANI 23.489.82 TL

Kanun teklifi uyarınca, kıdem tazminatı tavanının belirlenmesinde sadece memur maaş katsayısındaki artış dikkate alınıyor. Memur maaş katsayısı da yüzde 17.55 oranında arttı. Böylece, ocak – haziran döneminde 19.982,83 TL olarak uygulanan kıdem tazminatı tavanı 23.489,82 TL’ye yükselecek.

Son Güncelleme: 06.07.2023 10:25
Anahtar Kelimeler:
Kıdem Tazminatı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.