Kartal Adliyesi'nde Aniden Oluşan Çatlaklar Paniğe Neden Oldu

İstanbul Anadolu Adliyesi B Blok zemin katından gelen seslerin ardından zeminde çatlamalar oldu. Avukatların duruşma beklediği sırada zeminde meydana gelen kırılmaların çıkardığı sesler duruşma yapan hakimlerin de panik yaşamasına neden oldu. 350 milyon liraya mal olan adliye binasının eksikliklerinin giderilmesi için de 2 milyon lira harcandığı iddia edilmişti.

20 Ocak 2021 Çarşamba 16:11
Kartal Adliyesi'nde Aniden Oluşan Çatlaklar Paniğe Neden Oldu

Kartal ilçesinde bulunan Anadolu Adliyesi B Blok zemin katında avukatların duruşma beklediği sırada zeminde kırılmalar yaşandı. Yüksek çatlama sesleri nedeniyle duruşma yapan hakimlerin de panik yaşadığı belirtildi. Zemindeki fayansların da kırıldığı Anadolu Adliyesi, açılışından bu yana sürekli tartışmaların gündeminde yer alıyor.

İs­tan­bul Anado­lu Adalet Sa­ra­yı in­şa­atı 2006'da baş­ladı. 126 bin metrekare araziye kuruldu ve 350 milyon liraya mal oldu. Dört yıl ge­cik­me­li ola­rak inşaatı tamamlanan Adalet Sarayı, Şubat 2013’te geçici kabulü yapılarak hizmet vermeye başladı. Ka­dı­köy, Üs­kü­dar, Üm­ra­ni­ye, Kar­tal, Pen­dik, Tuz­la, Sul­tan­bey­li ve Ada­lar ad­li­ye­leri­ bu binaya taşındı. Yak­la­şık 5 bin per­so­ne­lin çalıştığı, gün­de 45 bin ki­şi­nin gi­riş-çı­kış yap­tığı bina, büyüklüğünden çok inşaatındaki yapım hatalarıyla gündeme gelmişti.

Tesliminden bu yana eksikliklerinin giderilmesi için 2 mil­yon TL har­can­dı­ğı id­di­a edilmiş, Baş­sav­cı­lık tarafından konunun sorumlularının bulunması için so­ruş­tur­ma başlatılmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15