Bisiklet Sporcusu Umut Gündüz Davası Başlıyor

Ankara’da alkollü sürücü Çağdaş Şenyüz çarpması sonucu yaşamını yitiren bisiklet sporcusu Umut Gündüz davası Ankara 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlıyor. Dava öncesinde Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yapan baba Menderes Gündüz, “Şenyüz' ün somut deliller ışığında, kasten aram öldürmek suçlamasıyla ağır ceza mahkemesinde tutuklu olarak yargılanmasını ve 19 yaşında, gelecek hayalleri kuran gencecik, sporcu bir insanın hayatına son veren bu katilin en yüksek cezayı almasını istiyoruz” dedi.

24 Haziran 2021 Perşembe 11:53
Bisiklet Sporcusu Umut Gündüz Davası Başlıyor

Ankara’da 15 Temmuz 2020 tarihinde alkollü sürücünün çarpması sonucu yaşamını yitiren bisiklet sporcusu Umut Gündüz’ün ölümüne ilişkin bilinçli taksir ile adam öldürmekten yargılanan Çağdaş Şenyüz hakkındaki yargılamanın ilk duruşması, Ankara 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılıyor.

Şenyüz’ün “kasten adam öldürme” suçlamasıyla ağır ceza mahkemesinde yargılanmasını isteyen Umut Gündüz’ün ailesi, duruşma öncesinde, Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Bisiklet sürücülerinin kurduğu sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği açıklamada baba Menderes Gündüz, şunları söyledi:

“AĞIR CEZADA YARGILANMALI: Umut’un ölümüne sebep olan yüzde 100 kusurlu sanık Çağdaş Şenyüz, 4 aylık tutukluluğun ardından uzun tutukluluk neden gösterilerek, davanın ilk duruşması yapılmadan ve UYAP sistemine bile işlenmeden serbest bırakıldı. Tüm somut deliller ortada olmasına rağmen, sanık Çağdaş Şenyüz'ün bilinçli taksirle adam öldürmekten Asliye Ceza Mahkemesinde tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Olayın yaşandığı günden itibaren bugüne kadar geçen yaklaşık bir yıl boyunca bisikletli ölümlerin son bulması amacıyla, Umut Gündüz adına yürüttüğümüz adalet mücadelesinde, yüzde 100 kusurlu sanık Çağdaş Şenyüz' ün somut deliller ışığında, kasten adam öldürmek suçlamasıyla ağır ceza mahkemesinde tutuklu olarak yargılanmasını ve 19 yaşında, gelecek hayalleri kuran gencecik sporcu bir insanın hayatına son veren bu katilin en yüksek cezayı almasını istiyoruz.

272 BİSİKLETLİ ÖLDÜ: Bisikletli ölümlere sebep olan sürücülerin ‘trafik kazası’ denilerek cezasız bırakılması sonucunda her geçen gün ölümler artmaya devam etmektedir. Son iki yıl içinde buna benzer olaylar sonucu 272 bisikletli hayatını kaybetmiştir. Umut Gündüz davasının, örnek bir dava olarak görülmesini ve alınacak kararın bundan sonraki zamanda yaşanması muhtemel bisikletli ölümlerini durdurmak için emsal olması için sanık Çağdaş Şenyüz' ün kasten adam öldürmek suçundan yargılanmasını ve en ağır cezayı almasını bekliyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15