Boğaziçi'li Akademisyenler: Tutuklu Öğrencilerimizin Derhal Serbest Bırakılmasını İstiyoruz

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri, Güney Kampüs'te bir araya gelerek rektörlük binasına sırt dönme eylemlerine devam etti. Alkışlı protesto yapan öğretim üyeleri, “Kabe figürlü resim" soruşturması kapsamında tutuklanan ve ev hapsinde tutulan öğrencilerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

01 Şubat 2021 Pazartesi 13:59
Boğaziçi'li Akademisyenler: Tutuklu Öğrencilerimizin Derhal Serbest Bırakılmasını İstiyoruz

Rektörlük binasına sırtlarını dönerek yaptıkları eylem sırasında açıklama yapan Boğaziçili akademisyenler, kampüsteki polis mevcudiyetine de son verilmesini istedi.

"KABUL ETMİYORUZ, VAZGEÇMİYORUZ"

“Kabe figürlü resim" soruşturması kapsamında öğrencilerin tutuklanmasının, rektör atamasının üniversitenin kurumsal yapı ve mekanizmalarına verdiği zararın vehametini ortaya çıkardığını ifade eden akademisyenler, ortak açıklamalarında şunları dile getirdi:

"29 Ocak Cuma gününden bu yana yaşanan gelişmeler bir ay önce üniversitemize danışılmadan yapılan rektör atamasının kurumsal yapı ve mekanizmalarımıza verdiği zararın ne kadar vahim sonuçlar doğurabileceğini göstermektedir. Boğaziçi Üniversitesi’nin köklü tarihinden beslenen ilkeleri çerçevesinde uzun yıllar süre gelmiş kapsayıcı tartışma, hoşgörü ve anlayış ortamı yapılan müdahale nedeniyle zarar görmektedir. Üniversitemizin kendi bünyesinde çözülebilecek bir sorun öğrencilerin kutuplaştırılmaları ve ağır tehditlere maruz kalmaları ile sonuçlanmıştır. Yanlış bir süreçle yapılmış bir rektör atama işleminin üniversitemize daha fazla zarar vermesinden kaygı duyuyoruz. Bu gergin ortamın bir an önce sakinleşmesi için herkesi sağduyulu ve anlayışlı olmaya, dışlayıcı hareket ve sözlerden kaçınmaya davet ediyoruz. Tutuklu ve kelepçe ile ev hapsinde tutulan öğrencilerimizin derhal serbest bırakılmasını, kampüsümüzde uzlaşı imkanlarını engelleyen polis mevcudiyetine son verilmesini istiyoruz. Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15