Büyükada Davasında Karar Çıktı: 4 Kişiye Hapis Cezası

Büyükada'da 5 Temmuz 2017 tarihinde yaptıkları toplantıya ilişkin insan hakları örgütlerinin temsilcisi 11 sanığın "Silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Silahlı terör örgütüne yardım etme" suçlarından yargılandığı davada karar çıktı. Buna göre Taner Kılıç ‘FETÖ’ye üye olmak’ suçundan 6 yıl 3 ay hapse çarptırıldı. İdil Eser, Özlem Dalkıran ve Günal Kurşun ise ‘FETÖ’ye yardım’ suçundan ceza aldı. Diğer iki sanık ise beraat ettirildi.

03 Temmuz 2020 Cuma 16:22
Büyükada Davasında Karar Çıktı: 4 Kişiye Hapis Cezası

Büyükada'da 5 Temmuz 2017 tarihinde yaptıkları toplantıya ilişkin insan hakları örgütlerinin temsilcisi 11 sanığın "Silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Silahlı terör örgütüne yardım etme" suçlarından yargılandığı davada karar çıktı.

Buna göre Taner Kılıç ‘FETÖ’ye üye olmak’ suçundan 6 yıl 3 ay hapse çarptırıldı. İdil Eser, Özlem Dalkıran ve Günal Kurşun ise ‘FETÖ’ye yardım’ suçundan ceza aldı. Diğer iki sanık ise beraat ettirildi.

Davada, FETÖ’ye üye olma suçundan uluslararası AF Örgütü Onursal Başkanı Taner Kılıç hakkında 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Günal Kurşun, İdil Eser, Özlem Dalkıran hakkında da FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardımdan 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi. Diğer 7 sanık hakkında da beraat kararı verildi.

Son Güncelleme: 03.07.2020 16:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15