CHP'li Aydın, Pazarcıların Sorunlarını Dinledi

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Orhaneli Beyce Pazarı’nı ziyaret ederek pazarcı esnafının sorunlarını dinledi. Boş pazarda ürününü satmaya çalışan esnaf, CHP’li Aydın’a, “Satıcı çok, alıcı yok. Pazarcı esnafı Allah’a emanet” dedi.

18 Ağustos 2021 Çarşamba 13:16
CHP'li Aydın, Pazarcıların Sorunlarını Dinledi

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın; Orhaneli Beyce Pazarı’nda dinlediği pazarcı esnafının sorunlarını dinledi.

“PAZARIN BEREKETİ KALMADI”

Bir pazarcı, Aydın’a şunları söyledi:

“Pazarda satıcı, alıcıdan çok. Satıcı çok, alıcı yok. Aynen geri iade köye gidecek, alacak kimse yok. Pazarcı esnafı Allah’a emanet. Ağustos ayında, en bol olduğu zamanda salata 8-9 lira. Kışın bundan daha ucuza sattık. En büyük şeftali yatağı Bursa’da şeftali 12 lira. Pazarın bereketi kalmadı.”

“SALATALIK, DOMATES TANE İLE ALINIR HALE GELMİŞ”

Pazarda tezgahları tek tek gezen Aydın, alışveriş için gelen vatandaşların azlığına dikkat çekti, şunları söyledi:

“Pazarda bir saattir dolaşıyoruz. Köylü gelmiş, ürün satmak istiyor. Ürün dediğimiz de domates, biber, patlıcan; ağustos ayının ortasında. Gözlemlediğimiz konu şu; alıcıdan çok satıcı var. Ürününü getirmiş çiftçi, pazarcı, köylü; ancak bunları satacak insan yok. Gerçekten de fiyatlar uygun olmasına rağmen; sebzenin, meyvenin en bol olduğu dönemde bile insanların alım gücü kalmamış. Vatandaş pazarda bile salatalığı, domatesi taneyle alır hale gelmiş Şeftali memleketi Bursa’da pazarda şeftali 12 lira. Ancak, açın yandaş kanalları her şey güllük gülistanlık, ülke uzaya gidiyor, Almanya bizi kıskanıyor. Onu söyleyenlere diyorum ki gezsinler şu pazarı, bomboş.  Gezenler de sadece bakıyorlar. İnsanların, üreticinin, köylünün, tüketicinin hakkını savunsunlar. Bir tarım politikası oluştursunlar, insanları aldatmayı bıraksınlar.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15