Çürüyen Ankapark için mahkeme ABB'yi haklı bulmasına rağmen tedbiri kaldırmadı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın, maliyetini 801 milyon dolar olarak açıkladığı Ankapark’a ilişkin davada karar çıktı. Ankara 5. Sulh Hukuk Mahkemesi, ABB’nin işletmeci ile sözleşmeyi feshetmek istemesini haklı buldu, ancak Ankapark’ın ABB’ye teslim edilmesini engelleyen tedbir kararının kaldırılmadı.

13 Eylül 2021 Pazartesi 14:27
Çürüyen Ankapark için mahkeme ABB'yi haklı bulmasına rağmen tedbiri kaldırmadı

Eski ABB Başkanı Melih Gökçek döneminde yapılan ve şu anda atıl halde olan Ankapark’ın maliyetini mevcut Başkan Mansur Yavaş, 801 milyon dolar olarak açıklamıştı. ABB, işletmecinin atıl halde bıraktığı parkın sözleşmesini feshetmişti. Sözleşmeci buna karşı dava açmıştı. ABB ise hırsızlık olaylarının yaşanmaya başladığı Ankapark’ın tahliye işlemleri başlatmıştı ancak sözleşmeci buna da tedbir kararı koydurarak, tahliyeyi durdurdu.

Ankara 5. Sulh Hukuk Mahkemesi, ABB ile sözleşmeci arasındaki davada, ABB’nin sözleşmeyi feshetmesini hukuka uygun buldu. Ancak Ankapark’ın ABB’ye teslim edilmesini engelleyen tedbir kararını kaldırmadı.

BELİRSİZLİK VE ZARAR BÜYÜYOR

Her geçen gün kamu zararı milyonlarca lira artan, sürekli hırsızlık vakalarının yaşandığı ve çürümeye terk edilen parkın Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devri konusundaki belirsizlik sürüyor. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bu sürecin telafi edilemez hasarlara yol açtığını, teslim gerçekleşmezse oluşacak kamu zararının her geçen gün milyonlarca lira artarak parkın değerinin bile önüne geçebileceği uyarısında bulunuyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15