Davutoğlu'ndan Konya'da Katledilen Dedeoğlu Ailesi'nin Yakınlarına Taziye Ziyareti

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Konya’da katledilen Dedeoğlu ailesinin Saraçoğlu Mahallesi’nde bulunan taziye çadırını ziyaret etti. Dedeoğlu ailesinin acısını paylaşan ve yakınlarıyla sohbet eden Ahmet Davutoğlu başsağlığı diledi.

03 Ağustos 2021 Salı 12:48
Davutoğlu'ndan Konya'da Katledilen Dedeoğlu Ailesi'nin Yakınlarına Taziye Ziyareti

Taziye ziyareti sonunda açıklama yapan Davutoğlu, üzüntülerini ifade ederek “Değerli arkadaşlar gerçekten bugün burada çok derin bir hüzünle huzurunuzdayım. Bütün gün orman yangınından etkilenen hem Manavgat’taki hem de Toros dağlarındaki etkilenen köyleri dolaştık. Çok büyük bir hüzünle gezmiştik. Bir Konyalı olarak, bu ülkeye başbakanlık yapmış birisi olarak, bir insan olarak bu yangının yanında bizim yüreğimize bir yangın daha düştü. Dedeoğlu ailesinin yedi ferdi Konya’mızda hunharca katledildi” dedi.

“KONYA’YA YAPILAN BİR SALDIRIDIR”

“Şunu ifade edeyim bir kez daha bugün bir video mesajıyla ilan etmiştim. Bir kez daha söylüyorum, bu bizim ailemize yapılmış olan bir saldırıdır. Büyük Türkiye ailesine yapılan bir saldırıdır. Konya ailesine yapılan bir saldırıdır” diyen Davutoğlu şöyle devam etti:

“Bu saldırıyı en şiddetli şekilde tekrar kınıyorum. Biz bir aile olarak onların hukukunun takibindeyiz.  Yaşar beyin, İpek hanımın, oğulları Metin beyin, Barış beyin, gelinleri, kızları Sibel hanımın, Serap hanımın, Serpil hanımın hepsinin hukukunu takip etmek bizim için bir insanlık görevidir. O gece İçişleri Bakanlığında uzun yıllar görev yapmış olan partimizde de genel başkan yardımcısı düzeyinde olan arkadaşımız bu işi takip etmekte. Daha önce Bursa’da valilik yapmış çok kıdemli bir meslektaşımız var o da takip ediyor. İl Başkanımız Hasan bey burada. Cenazeye de genel başkan yardımcımızı gönderdim. Maalesef o gün gelemedim. Çünkü, eşimin dayısı vefat etti. Ona da icabet etmek gerekti. Ama bugün geldim. Bir kez daha bütün ailenin huzurunda söylüyorum. Dedeoğlu ailesi hepimizin ailesidir. Bütün Konyalıların hemşehrisidir.”

“AZMETTİRİCİLER BULUNMALIDIR”

Onların hakkını hukukunu korumak bizim için bir insanlık görevidir diyerek sözlerine devam eden Davutoğlu, “Kimse Türkiye’de ait olduğu etnik kimliği, mezhebi ve inancı dolayısıyla dışlanamaz. Ötekileştirilemez, baskı altında tutulamaz ve hiçbir şekilde bu meselenin üstü örtülemez. Bunu da ifade edeyim. Evet husumet olur farklı gerekçeyle tartışmalar olur. Ama bu insanlık dışı bir cinayettir, bir katliamdır. İnsani olarak hepimizi üzen bir olaydır. Suçlular kimse, varsa azmettiriciler bulunmalıdır” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15