İstanbul'da Fuhuşa Zorlanan 62 Kadın Kurtarıldı

İstanbul’da, liderliğini “Palalı Sabri” olarak bilinen S.Ç.’nin yaptığı öne sürülen suç örgütüne operasyon düzenlendi. Beyoğlu ve Beşiktaş ilçesinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, fuhşa zorlandığı iddia edilen 62 yabancı uyruklu kadın kurtarılırken 6 kişi gözaltına alındı.

13 Eylül 2021 Pazartesi 13:37
İstanbul'da Fuhuşa Zorlanan 62 Kadın Kurtarıldı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, Beyoğlu ve Beşiktaş ilçeleri dâhilinde “Palalı Sabri” kod adıyla bilinen S.Ç.'nin suç işlemek amacıyla örgüt kurduğu, bu örgüte üye olan şüpheli vasıtasıyla işlettikleri gece kulüplerinde zorla kadın çalıştırdıklarını tespit etti.

Çetenin, Beyoğlu ilçesi Talimhane ve Oda Kule mevkilerinde iki ayrı gece kulübü, pansiyonlar, kuaför salonları, market işlettiği; yabancı uyruklu kadınları, pasaportlarına ve cep telefonlarına el koyarak fuhşa zorladığı saptandı.

Kadınların gece kulüplerine sevkinin, kaldıkları pansiyonlardan özel VIP araçlar kullanılarak yapıldığı belirlendi. Kadınların, Arap asıllı erkek turistlerle fuhuş yapmaya zorlandığı tespit edildi. 

Belirlenen adreslere, dün gece saat 03:00’de yapılan eş zamanlı operasyonlarda 6 şüpheli yakalandı. Gece kulüplerinde zorla çalıştırıldıkları ve fuhşa zorlandıkları belirlenen büyük çoğunluğu Fas uyruklu olmak üzere toplam 62 mağdur yabancı kadın, örgütün elinden kurtarılarak muhafaza altına alındı. 

Adreslerde yapılan aramalarda, 1 ruhsatsız tabanca, 28 fişek ele geçirildi. Öte yandan Palalı Sabri kod adlı S.Ç.'nin yurt dışına firar ettiği, gözaltına alınanlar arasında kardeşi M.Ç.'nin de olduğu öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15