İstanbul'da Otogarda Ele Geçirilen Patlayıcıyla İlgili Gözaltı Sayısı 3'e Çıktı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dün gece açıkladığı Bayrampaşa'daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda ele geçirilen 5 kilogram patlayıcıyla ilgili gözaltına alınanların sayısı 3'e çıktı. Patlayıcıları aracın altına bırakan 3 şüphelinin otogara gelişleri ve kaçışlarına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı.

29 Nisan 2021 Perşembe 14:25
İstanbul'da Otogarda Ele Geçirilen Patlayıcıyla İlgili Gözaltı Sayısı 3'e Çıktı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, dün gece 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda ele geçirilen 5 kilogram ağırlığındaki 6 plastik patlayıcıyı sergiledi.

Verilen bilgiye göre, toplamda 5 kilogram olan plastik C4 patlayıcı sigara kartonlarının içine yerleştirilen alüminyum kutulara konulmuş halde bulundu. Patlayıcıların 4'ünün cep telefonu ile uzaktan komutalı, 2'sinin ise zaman ayarlı olduğu saptandı.

Soruşturmayı genişleten ekipler, çevrede bulunan güvenlik kamerası görüntülerini tek tek inceledi. Ekipler, incelemelerin sonunda şüphelilerin, olayın sabahında otogara 3 kişi geldiklerini tespit etti. Polis ekipleri, bunun üzerine 3. şüpheli Y.S'yi de gözaltına aldı.

Bu arada zanlıların polisten kaçmaya çalışmaları ve çantayı aracın altına atmaları güvenlik kamerası görüntülerine de yansıdı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü dün gece denetimlerden kaçarken patlayıcıların içinde bulunduğu çantayı bir aracın altına bıraktıktan sonra kaçmaya çalışan R.A. ve İ.Z. adlı iki şüpheliyi gözaltına alındığını duyurmuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15