İzmir'de 'Yarım Gevrek' Satışı Başladı

Türk lirasının değer kaybetmesiyle birlikte art arda gelen zamlardan sonra işleri bozulan İzmir'in 15 yıllık gevrekçisi Mahmut Karatay, çareyi ‘yarım gevrek’ satışında buldu. Konak'taki tezgahına "Yarım gevrek satışımız başlamıştır" yazısı asan Karatay, "İnsanlar '2,5 liraya gevrek mi olur' diyerek şikayet etmeye başladı. Mecburen böyle bir uygulamaya geçtik" dedi. Tezgahtan gevrek alan emekli bir yurttaş ise "Bu gidişle çeyrek gevrek satışı bile olur" diye konuştu.

26 Kasım 2021 Cuma 14:24
İzmir'de 'Yarım Gevrek' Satışı Başladı

İzmir'in Konak Meydanı'nda 15 yıldır gevrek satan Mahmut Karatay, art arda gelen zamlardan sonra işleri azalınca dikkat çeken bir uygulama başlattı. Tezgahına "Yarım gevrek satışımız başlamıştır. 1,25 kuruş" yazısı asan Karatay, "İnsanlar 2,5 lira olan gevreğin pahalılığından şikayet ediyor. Mecburen bu uygulamaya geçtik" dedi.

"GİDERLER ARTIYOR"

ANKA Haber Ajansı'na konuşan Mahmut Karatay, şunları söyledi:

"7 yaşından beri babama yardıma geliyordum. Babam emekli olunca tezgah bana kaldı, 15 yıldır buradayım. İnsanlar çok şikayet etmeye başladı. '2,5 liraya gevrek mi olur', 'Asgari ücret aynı kalıyor ama diğerleri 2-3 katı oluyor' diye tepki gösteriyorlar. İşlerimiz de düştü. Gevrek alamadıklarını görünce mecburen yarım gevrek uygulamasına başladık. İsteyenler oluyor. Kimi 'Diyetteyim' diyor, kimi başka bahane buluyor. Ülke maalesef bu duruma geldi. Unun çuvalını 100 liraya alıyorduk, şu an 300 lira oldu. Yağı 75 liraya alıyorduk, 225 liraya yükseldi. Satışlarımız düştü. İşgaliyeler artmaya başladı. 30 günde bir 4 bin lira ödüyoruz. Masraflar çoğalıyor. Geçmişte daha iyiydi işlerimiz."

"YAKINDA ÇEYREK SATIŞ BİLE OLUR"

Gevrek alışverişi yapan emekli bir aile de pahalılıktan şikayet etti. 2 bin 200 lira emekli maaşı aldığını söyleyen yurttaş, "7,5 lirasını şimdi verdim. Gerisini nasıl idare edeceğim bilmiyorum. Çok kötü, sinir hastası olduk. Ne evlatlarıma bakabiliyorum ne de torunlarıma yardım edebiliyorum. 70 yaşına geldim, artık yaşamak istemiyorum. Zaten onun maksadı o. Ölsün insanlar, o da rahat rahat sarayda gününü geçirsin" dedi.

Diğer emekli yurttaş ise "Emekliyiz ama yerde emekliyoruz. Gevrek 2,5 lira, peynir de 2,5 oluyor. Gevrek 3 olsa peynir de öyle oluyor. Bu gidişle daha çeyrek satış bile olur, yarımı ne? Yakında sadece bir tane tatmak için alabileceğiz" diye konuştu.

Gevrek alan başka bir yurttaş ise "Yarım karpuzu duyduk da yarım simit cidden çok şaşırtıcı bir durum. Allah sonumuzu hayır etsin" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15