Toplu İş Sözleşmesi Dönemi Yaklaştı, İşçi Konfederasyonları Tekliflerini Belirledi

Türk-İş ve Hak-İş, kamuda kadroya geçen eski taşeron işçiler için Çalışma Bakanlığı’na teklifini sundu. Teklife göre işçilerin çıplak brüt ücreti 4 bin 800 lira olacak.

31 Mayıs 2021 Pazartesi 12:31
Toplu İş Sözleşmesi Dönemi Yaklaştı, İşçi Konfederasyonları Tekliflerini Belirledi

Taşerondan kamuya geçirilen işçilerin toplu iş sözleşmesi dönemi yaklaştı. Türk-İş ve Hak-İş, anlaşarak Çalışma Bakanlığı’na tekliflerini sundu. Ortak teklife göre işçilerin çıplak brüt ücreti 4 bin 800 lira olacak, işyerinde 5 yıldan fazla kıdemi bulunan işçilere, her yıl için kıdem zammı 35 lira olarak uygulanacak.

Ücretler 4 bin 800 liraya çekildikten ve kıdem zammı uygulandıktan sonra işçilerin aylık brüt çıplak ücretlerine,  yürürlük başlangıç tarihinden geçerli olmak üzere birinci yıl birinci altı ay için yüzde 20 oranında ücret zammı yapılacak. Birinci yıl ikinci altıncı ayda ise TÜİK’in hesapladığı enflasyonun üzerine 3 puan refah payı ilave edilerek ücret zammı yapılacak.

Sözleşmenin ikinci yılındaki ilk altı ayda enflasyonun üzerine 3 puan refah payı, ikinci altı ayda enflasyonun üzerine 3 puan zam olacak.  Toplu iş sözleşmelerinin kapsamındaki işçilere; her yılın mayıs ayı içinde 1500 lira ve eylül ayı içinde 1500 lira ek ödeme yapılacak.

İşçilere yapılacak sosyal yardımlar ise şöyle:

FAZLA MESAİ ZAMLI ÖDENECEK

İşçilerin fazla mesai ödemeleri de teklifte yer aldı. Teklife göre saat 20.00-06.00 arası gece çalışması olacak, bu saatlerde çalıştırılan işçilere ücretleri yüzde 20 zamlı ödenecek. Her bir saat fazla çalışma için verilecek ücret normal çalışma ücretinin yüzde 70 fazlasıyla verilecek. Resmi ve Dini bayramlar ile genel tatil günlerinde yaptırılan fazla mesailerden 8 saati geçen kısmı yüzde 200 zamlı olarak ödenecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15