12 Bin Yıllık Dipsiz Göl'ün Yok Edilmesinden Sorumlu Tutuldu, Göreve Geri Geldi

Dipsiz Göl'ün yok edilmesinden sorumlu olarak görevden uzaklaştırılan Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş'e ilişkin zincirleme skandallar ortaya çıktı.

15 Eylül 2020 Salı 16:40
12 Bin Yıllık Dipsiz Göl'ün Yok Edilmesinden Sorumlu Tutuldu, Göreve Geri Geldi

Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş Dipsiz Göl'ün yok edilmesinden sorumlu olarak görevden uzaklaştırılmıştı, kurumun önünde kurban keserek görevine geri döndü. Bir kadın personele tacizde bulunmakla suçlanıyor.

Ateş, Dipsiz Göl skandalından önce bir kadın personele yönelik tacizde bulunduğu iddiasıyla karşı karşıya. Soruşturma aşamasındaki dosyada mağdur, savcılık ifadesinde, Ateş'in makam gücünü kullanarak, kendisini iş yerinde defalarca taciz ettiğini ve  kendisine mobing uyguladığını anlattı.

Ateş ise verdiği ifadede olayı yalanladı.

Göreve geri döndü

Öte yandan, Ateş'in yakın zamanda Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdür görevine geri geldiği aktarıldı. Ateş'in göreve geldiği gün kurumun önünde kurban kestiği belirtildi.

12 bin yıllık göl, defineciler tarafından yok edilmişti

Gümüşhane’nin Taşköprü Yaylası’nda bulunan 12 bin yıllık Dipsiz Göl, geçtiğimiz Kasım ayında define arayan iki kişi tarafından yok edilmişti.

Gölde define kazısına izin veren Gümüşhane Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında açığa alınmıştı.

(Kaynak: SOL Gazete)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15