2 ülkeden “yardıma hazırız” mesajı

İran Sağlık Bakanlığı ve Kosova Cumhurbaşkanlığı Elazığ'da yaşanan deprem sonrası Türkiye'ye destek açıklaması yaptı.

25 Ocak 2020 Cumartesi 12:10
2 ülkeden “yardıma hazırız” mesajı

İran Sağlık Bakanlığı, Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası destek için hazır olduklarını duyurdu. İran medyası, bakanlıkça yapılan açıklamayı duyurdu. Açıklamada depremzedelere yardım için acil durum ekiplerinin teyakkuzda olduğu; Türkiye'den talep gelmesi durumunda harekete geçileceği belirtildi

“TÜRK MİLETİNİN YANINDAYIZ”

Öte yandan Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi de Elazığ'da yaşanan deprem sonrası açıklama yaptı. Elazığ'ı vuran 6.8 şiddetinde depremin ardından Türkiye'nin yanı sıra, Kosova da seferber oldu. Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi yaptığı açıklamada, "Türkiye hükümeti ve milletinin yanındayız" dedi.

“KALPLERİMİZ DEPREMZEDELERLE BİRLİKTE”

Thaçi yaptığı açıklamada "Kalplerimiz Elazığ depreminde yaralanan ve hayatını kaybedenlerin aileleri ile birliktedir. Bu zorlu günlerde Türkiye hükümeti ve milleti ile birlikteyiz, Kosova acil duruma müdahale ekiplerini göndermek için hazırdır" ifadelerini kullandı. Dışişleri Bakanı Behgjet Pacolli de Kosova Ordusu'nun (FSK) Türkiye'de yaşanan deprem için göreve hazır olduğunu belirtti.

Son Güncelleme: 25.01.2020 12:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15