ABD’den Erdoğan’ın AB çıkışına yanıt

Yarın düzenlenecek olan NATO Liderler Zirvesi'ne gitmeden önce Atatürk Havalimanı'nda Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan'a yanıt Washington'dan geldi.

10 Temmuz 2023 Pazartesi 17:46
ABD’den Erdoğan’ın AB çıkışına yanıt

ABD, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) üye olma isteğini daima desteklediğini ve desteklemeye devam ettiğini fakat başvuru sürecinin Türkiye ile AB arasında olduğunu açıkladı.

Beyaz Saray’ın Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü, “Odağımız NATO ittifakına katılmaya hazır İsveç’te” dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Bu hafta Litvanya’da yapılacak NATO Liderler Zirvesi öncesinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Türkiye'yi Avrupa Birliği kapısında 50 yılı aşkın zamandır bekleten bu ülkelere buradan sesleniyorum. Ama Vilnius'ta da sesleneceğim. Önce Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde önünü açın, biz de Finlandiya'da olduğu gibi İsveç'in önünü açalım” demişti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'la görüşeceğini söyleyen Erdoğan “Verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz” yorumunu yaparken bu açıklama gündem olmuştu.

Son Güncelleme: 10.07.2023 17:47
Anahtar Kelimeler:
ABDErdoğanAb
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.