Adalet Bakanı Gül: İslam, Barış Kardeşlik Mesajını Yaymaya Devam Edecektir

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli yayını dolayısıyla Charlie Hebdo dergisi yetkilileri hakkında soruşturma başlatmasının ardından “Peygamber efendimize ve dinimize yönelik saldırılar, tüm insanlığın kabul etmeyeceği davranışlardır. Bunu hem hukuki hem insani yönüyle kınanması gerekmektedir. İslam; barış, kardeşlik mesajını tüm yeryüzüne, saldırıları yapanlara iletmeye devam edecektir” açıklamasını yaptı.

28 Ekim 2020 Çarşamba 14:03
Adalet Bakanı Gül: İslam, Barış Kardeşlik Mesajını Yaymaya Devam Edecektir

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli yayını dolayısıyla Charlie Hebdo dergisi yetkilileri hakkında soruşturma başlatmasının ardından “Peygamber efendimize ve dinimize yönelik saldırılar, tüm insanlığın kabul etmeyeceği davranışlardır. Bunu hem hukuki hem insani yönüyle kınanması gerekmektedir. İslam; barış, kardeşlik mesajını tüm yeryüzüne, saldırıları yapanlara iletmeye devam edecektir” açıklamasını yaptı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli yayın dolayısıyla Charlie Hebdo dergisi yetkilileri hakkında resen soruşturma başlattı. TBMM’de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, konu hakkında gelen soruya şu yanıtı verdi:

“Türkiye’de değerlerimize yönelik saldırılara karşı TCK’da müeyyide var. Konuyla ilgili Türk makamları gerekli girişimleri başlatmıştır. İnsanlığın kardeşliği, barışı için gelmiş bir din ve onun peygamberi Hz. Muhammed’e yönelik saldırılar hele Mevlit Kandili gibi tüm Müslümanlar için en kutsal dönemde yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz. İslam barış dinidir ve peygamberimizin mesajı barış ve kardeşlik üzerinedir. Peygamber efendimize ve dinimize yönelik saldırılar, tüm insanlığın kabul etmeyeceği davranışlardır. Bunu hem hukuki hem insani yönüyle kınanması gerekmektedir. Ne yaparlarsa yapsınlar, İslam; barış, kardeşlik mesajını, tüm yeryüzüne, saldırıları yapanlara da iletmeye devam edecektir.”

Son Güncelleme: 28.10.2020 15:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15