Akbelen Ormanları’ndaki ağaçlar kesilmeye başlandı

Termik santralde kullanılacak kömürün çıkarılması amacıyla kurulacak maden ocağı alanında ağaçların kesilmemesi için köylülerin günlerdir çevre nöbeti tuttuğu, Muğla’nın Akbelen Ormanları’nda ağaçların kesilmesine başlandı. Enerji şirketinin sahadaki ekipleri, ağaçları yangınların büyümesinin engellenmesi amacıyla kestiklerini aktardı.

08 Ağustos 2021 Pazar 14:20
Akbelen Ormanları’ndaki ağaçlar kesilmeye başlandı

Akbelen Ormanları’ndaki ağaçların kesilmemesi için köylüler, Kurban Bayramı’nda nöbet başlatmıştı. Köylülerin nöbetine, çok sayıda çevreci, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti de destek vermişti. Köylülerin ağaçların kesilmemesi için çadırlarda tuttukları nöbetlere, Muğla’daki orman yangını sırasında da devam etmişti.

Köylüler ve çevreciler, Akbelen Ormanları’ndaki ağaçların bugün kesilmeye başlandığını duyurdu. Köylülere destek veren çevreci Deniz Gümüşel, ağaçların Orman Genel Müdürlüğü tarafından değil enerji şirketi tarafından kesildiğini açıkladı. Enerji şirketinin saha ekipleri ağaçların, yangının önlenmesi amacıyla kesildiği belirtildi. 

Köylüler ve çevreciler, durumu Jandarma’ya da bildirdi. Bu sırada, iş makineleri alana girdi. Köylüler, iş makinelerini, önüne oturarak durdurdu. Köylüler ayrıca termik santralin önünde de eylem yaptı.

Son Güncelleme: 08.08.2021 14:23
Anahtar Kelimeler:
MuğlaAkbelenLimak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15