Akçakoca müftüsüne muhalefetten tepki: "Erdoğan’ın göçmenler için kullandığı o çirkin ifadelerden mi cesaret alıyor?"

Düzce Akçakoca müftüsü Şaban Soytekinoğlu'nun cuma namazı konuşmasında Selanik göçmenlerini hedef alan "Yüzde 90'ı Sabetayist. Aslında Müslüman değil" sözleri tepki çekti. Diyanet İşleri Başkanlığı, müftü hakkında soruşturma başlattı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, müftü için "Erdoğan’ın göçmenler için kullandığı o çirkin ifadelerden mi cesaret alıyor?" dedi.

23 Mayıs 2021 Pazar 15:08
Akçakoca müftüsüne muhalefetten tepki: "Erdoğan’ın göçmenler için kullandığı o çirkin ifadelerden mi cesaret alıyor?"

Akcakoca müftüsü Şaban Soytekinoğlu, cuma namazı konuşmasında, Selanik göçmenleri için "Yüzde 90'ı Sabetayist. Aslında Müslüman değil. Bunlar dünyanın neresinde olursa, şu an ses çıkarmadıklarına bakmayın, İstanbul’da gezi olaylarında otellerinde insanları barındıran kimdi? Gene Yahudiler idi" dedi. Müftünün sözleri kamuoyu tarafından tepkiyle karşılandı. 

DİYANET: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı, internet sitesinden müftü hakkında soruşturma başlatıldığına yönelik basın açıklaması yaptı. Diyanet'in açıklaması söyle:

"Bazı medya organlarında yer alan haberler nedeniyle Düzce Akçakoca İlçe Müftüsü Şaban Soytekinoğlu hakkında soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

MUHALEFET TEPKİLİ: ERDOĞAN'IN GÖÇMENLERE KULLANDIĞI ÇİRKİN İFADELERDEN Mİ CESARET ALIYOR?

Müftünün konuşmasının cemaat tarafından kayda alınıp sosyal medyada paylaşılmasının ardından, muhalefetten tepki gecikmedi.  İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, "Bu müftü, mübadele ile gelmiş hemşehrilerimize bu aşağılık ifadeleri kullanırken, Erdoğan’ın göçmenler için kullandığı o çirkin ifadelerden mi cesaret alıyor? dedi. 

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de şunları söyledi:

"Tarih bilmez, vicdan bilmez, hoşgörü dini İslam'ı bilmez bir insan müsveddesini müftü olarak Allah'ın evine sokanlara yazıklar olsun! Selanik göçmeni bir mübadil torunu olarak bu cahili, bu ahlaksızı bu görevlere getirenlerden de hesabını soracağız."

MHP KINADI

MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu da müftüyü kınadı ve şu paylaşımı yaptı:

"Miçotakis’in Batı Trakya'da Türklerine siz Yunansınız dediği günlerde, Akçakoca Müftüsünün Selanik’ten göç etmek zorunda kalan Türklere ”yüzde 90’ı Selanik göçmeni ve Sabetayist. Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler. Aslında Müslüman değil" demesi tesadüf değildir. Aynı kafa. Kınıyorum."

Son Güncelleme: 23.05.2021 15:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15