AKP’den “çoklu baro” açıklaması

'Çoklu baro' teklifine karşı çıkan baro başkanları Meclis kapısında beklerken AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Katılımcı demokrasinin gereği olarak baro başkanları, paketin hazırlanma sürecinde görüşlerini sunmuşlardır. Komisyon aşamasında ise Türkiye Barolar Birliği (TBB) davet edilmiştir. TBB’yi temsilen gelen avukat üye de görüşlerini ifade etmiştir" dedi.

05 Temmuz 2020 Pazar 17:50
AKP’den “çoklu baro” açıklaması

AKP ve MHP'nin hazırladığı 'çoklu baro' teklifine karşı çıkan ancak Meclis'e alınmayan baro başkanları TBMM önünde bekleyişlerini sürdürürken AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Katılımcı demokrasinin gereği olarak baro başkanları, paketin hazırlanma sürecinde görüşlerini sunmuşlardır. Komisyon aşamasında ise Türkiye Barolar Birliği (TBB) davet edilmiştir. TBB’yi temsilen gelen avukat üye de görüşlerini ifade etmiştir" dedi. 

Adalet Komisyonu’nda teklifin görüşmeleri sürerken AKP Grup Başkanvekili Özkan, Meclis’te basın toplantısı düzenleyerek değerlendirmelerde bulundu. 

Özkan teklifin hazırlanma sürecine ilişkin şunları söyledi:

“80 baronun  temsilcileri olduğu belirten TBB yönetiminden ve barolardan oluşan 30 kişilik ekibi parlamentoda kabul ettik. Onların görüş ve düşüncelerini, talep ve itirazlarını  tam 3 saat görüşme yaparak hepsini not ettik.”  

Barolardan aldıkları görüşlerin yasayı olgunlaştırdığını belirten Özkan, şöyle dedi:

“Katılımcı demokrasinin gereği olarak baro başkanları, paketin hazırlanma sürecinde görüşlerini sunmuşlardır. Komisyon aşamasında ise İçtüzüğe uygun bir şekilde TBB davet edilmiştir. TBB’yi temsilen gelen avukat üye görüşlerini ifade etmiştir. Komisyon ve Genel Kurul aşamasında da İçtüzüğün 30. maddesinde yer aldığı şekliyle Komisyon Başkanı davet edilmesi gerekenlerin tamamını davet etmiş, bu çerçevede çalışmalar başlamıştır. Usul ve yasaya uygun şekilde cereyan eden komisyon görüşmeleri bu aşamaya gelmiştir.” 

Son Güncelleme: 05.07.2020 17:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15