Aleyna Çakır cinayetinin baş şüphelisi Ümitcan Uygun gözaltına alındı

Aleyna Çakır cinayetinin baş şüphelisi Ümitcan Uygun, sosyal medya paylaşımlarında uyuşturucu kullanırken çekilmiş görüntüleri yer aldığı için gözaltına alındı.

10 Ocak 2021 Pazar 15:36
Aleyna Çakır cinayetinin baş şüphelisi Ümitcan Uygun gözaltına alındı

Aleyna Çakır cinayetinin baş şüphelisi Ümitcan Uygun, sosyal medya paylaşımlarında uyuşturucu kullanırken çekilmiş görüntüleri yer aldığı için gözaltına alındı.

Aleyna Çakır cinayetinin baş şüphelisi olan Ümitcan Uygun’un sosyal medya paylaşımları büyük tepkiyle karşılanmıştı. Uyuşturucu kullanırken çekilmiş görüntüleri sosyal medyada paylaşılan Ümitcan Uygun göz altına alındı. Ümitcan Uygun’un gözaltına alınmasına ilişkin Ankara Emniyet Müdürlüğü şu açıklamayı yaptı:

“Bazı sosyal medya hesaplarında, yanındaki iki kadınla birlikte uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanırken çektikleri görüntüleri yayınlayan Ümitcan UYGUN isimli şahıs 10 Ocak 2021 günü ilimiz Etimesgut ilçesinde ekiplerimizce yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili tahkikat Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde çok yönlü olarak yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

DNA VE SPERM ÖRNEKLERİ, UYGUN İLE KARŞILAŞTIRILMAMIŞTI

Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen, 3 Haziran 2020’de Ankara Keçiören’deki evinde bornoz kuşağına asılı şekilde ölü bulunmuştu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında daha önce Çakır'a şiddet uyguladığı anlara ait görüntüleri ortaya çıkan Ümitcan Uygun gözaltına alınmıştı ve savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Aleyna Çakır’ın ölümünün soruşturması kapsamında Adli Tıp Kurumundan istenen rapor savcılığa ulaşmıştı. Aleyna’nın otopsisinde rastlanan sperm ve tırnak parçasındaki DNA'nın aynı erkeğe ait olduğu tespit edilmiş ancak sperm ve DNA örneklerinin Uygun'a ait olup olmadığı araştırılmamıştı.

Son Güncelleme: 10.01.2021 15:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15