Ali Öztunç: Direnişimiz Sürecek, Kaz Dağları'ndan Elinizi Çekin!

Türkiye’nin dört bir yanında ÇED toplantıları pandemi koşulları nedeniyle iptal edilirken, Cengiz Holding’in Kaz Dağları’nda yapmayı planladığı altın-bakır madeninin ÇED toplantısının son ana kadar ertelenmemesine CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’tan sert tepki geldi. Cengiz Holding’e neden ayrıcalık tanındığını sorgulayan Öztunç, “Kaz Dağları'na dokunmayın diyoruz. Kaz Dağları nefestir, Kaz Dağları hayattır diyoruz. Bu direnişimiz sürecek ve burada bu maden ocağının kurulmasına izin vermeyeceğiz. Yetkilileri bir kez daha uyarıyoruz; Kaz Dağları'ndan elinizi çekin!” açıklamasında bulundu.

15 Eylül 2020 Salı 14:20
Ali Öztunç: Direnişimiz Sürecek, Kaz Dağları'ndan Elinizi Çekin!

Hükümete yakınlığı ile bilinen Cengiz Holding’in Kaz Dağları’nda işletmek istediği milyonlarca ağacın katledilmesine sebep olacak altın-bakır madeni için yapılması planlanan ÇED toplantısı yapılan tüm itirazlara rağmen son ana kadar ertelenmedi.

Sağlık açısından büyük bir tehdit oluşturan pandemi koşullarında dahi ısrarla toplantının yapılmak istenmesini sert bir dille eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Köylüler orada toplanmışlardı, çevreciler gelmişlerdi, şirket yetkilileri vardı, kamu görevlileri vardı. Pandemi koşullarına uyma imkânı yoktu.” İfadelerini kullanarak vatandaşları yaşatılan büyük tehlikeye dikkat çekti.

Öztunç Açıklamasında Şunları Söyledi;

“3,5 MİLYON AĞAÇ KESİLECEK!”

“Çanakkale Kaz Dağları Türkiye'nin en güzel bölgelerinden bir kesit, bir bölüm. Bugün Çanakkale'de Kaz Dağları'nda yaklaşık 3,5 milyon ağacın kesileceği bir maden ihalesinin, bakır madeninin ÇED toplantısı vardı. Bu toplantının bugün yapılmasının yanlış olduğunu defalarca söyledik ama Çanakkale Valiliği buna izin verdi. Pandemi koşullarına uyacağız dediler oysa pandemi koşullarına uyma imkânı yoktu. Köylüler orada toplanmışlardı, çevreciler gelmişlerdi, şirket yetkilileri vardı, kamu görevlileri vardı ama uyarımız dikkate alınmadı ve sonuçta bu ÇED toplantısı yapılmak istendi. Köylülerin itirazları, bizlerin itirazları üzerine toplantı ertelenmek zorunda kaldı.”

“CENGİZ HOLDİNG OLDUĞU İÇİN Mİ İZİN VERİLDİ?”

“Bakın Cengiz Holding maalesef burayı katletmek istiyor. Buradaki ağaçların kesilmesine sebep olmak isteniyor. Neden Çanakkale Valiliği buna izin verdi? Yani Cengiz Holding olduğu için mi bu izin verildi? Türkiye'nin dört bir yanında bu ÇED toplantıları iptal edilirken, Çanakkale'de izin verilmesinin sebebi firmanın Cengiz Holding olması mıdır? Bu yanlış olmuştur.”

KAZ DAĞLARI’NDAN ELİNİZİ ÇEKİN!”

“Kaz Dağları'na dokunmayın diyoruz. Kaz Dağları'ndan elinizi çekin diyoruz. Kaz Dağları nefestir, Kaz Dağları hayattır diyoruz. Bu direnişimiz sürecek ve burada bu maden ocağının kurulmasına izin vermeyeceğiz. Yetkilileri bir kez daha uyarıyoruz; Kaz Dağları'ndan elinizi çekin!”

Son Güncelleme: 15.09.2020 14:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15