Almanya'da bulunan Cemevine saldırı

Alevi kurumlarına yönelik geçen hafta Ankara'da gerçekleşen 3 ayrı saldırıya bir yenisi daha eklendi. Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Cuma Erçe, Almanya'da bulunan Düren ve Çevresi Alevi Kültür Merkezi'ne saldırı gerçekleştiğini açıkladı. Konuyla ilgili Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu tarafından da basın açıklaması yapıldı.

09 Ağustos 2022 Salı 15:04
Almanya'da bulunan Cemevine saldırı

Geçen haftalarda Ankara’da Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi, Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi’ne saldırı düzenlendi. Daha sonra Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, evinin önünde saldırıya uğradı. Alevi kurumlarına yönelik gerçekleşen saldırılara bugün bir yenisi daha eklendi. Cumhuriyet'e konuşan Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Erçe, Almanya'da bulunan Düren ve Çevresi Alevi Kültür Merkezi'ne saldırı gerçekleştiğini açıkladı. Erçe, saldırıların aynı merkezden yönetilen bir sistem tarafından meydana geldiğini de sözlerine ekledi.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu'ndan basın açıklaması

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Eşit Başkanı Hüseyin Mat tarafından yapılan basın açıklamasında da konuyla ilgili bilgilere yer verildi. Mat, "saldırılar tesadüf gibi görünmüyor" dedi. Basın açıklaması şu şekilde:

"Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’muza (AABF) bağlı Düren Alevi Kültür Merkezi’mize bu sabah saatlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce saldırıda bulunuldu. Saldırıda kültür merkezinin camları kırıldı. Almanya polisinin verdiği bilgilere göre saldırıyı kimin yaptığı henüz net değilken saldırı ile ilgili incelemeler sürüyor.

Türkiye'de son dönemlerde Cemevlerimize yönelik yapılan saldırılar, Kartal Cemevi başkanına kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırının olmasının ardından, bugün Düren Cemevimizin camlarının kırılması tesadüf gibi görünmüyor. Umarız düşündüğümüz gibi değildir. Emniyet yetkililerinden konuya dair somut bir cevap aldığımızda kamuoyuyla paylaşacağız. Kamuoyunun bilgisine."

Son Güncelleme: 09.08.2022 15:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15