Altay: 75 Gün Bir Ülkenin Cumhurbaşkanının Başkentte Olmaması Vahimdir

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 75 gün sonra Ankara'ya dönmesini "75 gün bir ülkenin Cumhurbaşkanının başkentte olmaması çok vahim bir durumdur" sözleri ile değerlendirdi.

02 Haziran 2020 Salı 14:22
Altay: 75 Gün Bir Ülkenin Cumhurbaşkanının Başkentte Olmaması Vahimdir

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında 2 Haziran tarihinin önümüzdeki sene Cumhurbaşkanının Ankara’ya gelişinin yıl dönümü olarak kutlanması gerektiğini söyledi: 

Altay konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün 2 Haziran. Cumhurbaşkanı'nın Ankara’ya gelişinin yıl dönümü değil birinci başlangıcı. Bir dahaki sene 2 Haziran’da Cumhurbaşkanı'nın Ankara’ya gelişinin birinci seneyi devriyesi diye okullardaki belirli gün ve haftalara ekleriz. Sayın Erdoğan ne zaman bir kriz olsa Ankara’dan kirişi kırıyorsun. 15 Temmuz’da da biliyorsunuz herkes Ankara’da, darbe bitmiş, bütün liderler Ankara’da, Erdoğan yok. Bir kriz var, Erdoğan Ankara’dan kirişi kırıyor. Gel korkma. Ankara seni darbe ile mücadelede de korur kollar, Covid ile mücadelede de korur kollar. 75 gün bir ülkenin Cumhurbaşkanı'nın Başkentte olmaması çok vahim bir durumdur. Garip bir durumdur. Derebeylik desen derebeyler de yapmaz. Hiçbir diktatör de başkentini 75 gün terk etmemiştir. 75 gün terk ettiysen zaten gitmişsindir sen. Önümüzdeki sene 2 Haziran tarihinde denk gelirse Cumhurbaşkanımızın Ankara’ya gelişinin birinci yıl dönümünü hep birlikte kutlarız."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15