Anaokullarına 'dini sınıf' uygulaması geliyor!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 Eğitim Vizyonu içinde yer alan programda 4-6 yaş arası çocuklara müftülüğün belirlediği kişiler din dersi verecek.Ve bu uygulama kararı ile anaokullarına 'dini sınıf' uygulaması başlayacak.

02 Aralık 2019 Pazartesi 09:55
Anaokullarına 'dini sınıf' uygulaması geliyor!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın anaokullarında “dini eğitim sınıfları” açmaya başladı. Müftülüğün belirleyeceği personel tarafından 4-6 yaş grubundaki çocuklara haftada en az 6 saat Arapça ve din eğitimi dersi verilecek. 

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, “Dinimi Seviyorum, Öğreniyorum” adıyla Yalova’da başlatılan projenin logosunda Milli Eğitim Bakanlığının “2023 Eğitim Vizyonu” logosunun yer aldığı görüldü. MEB için bir ilk olarak devlet okulunda “Dini Eğitim Sınıfı” tanımı yapıldı. MEB, Diyanet ve Yalova Valiliği’nin ortak protokolü ile okulöncesi çocuklar için başlatılan projede, “Manevi değerlerin temellerinin oluşumunu sağlamak, değerler eğitimi kapsamında dini ve ahlaki değerlerin kazandırılması amacıyla çocuğun üst öğrenimi de hedef alınarak, kişisel gelişiminde Türk toplumuna özgü davranış ve değerlerinin İslam ahlakıyla bütünleşmesi amaçlanmaktadır” denildi.

MEB okullarında verilecek eğitimin müfredatı ve ders materyallerinin de müftülük yetkililerinin yer alacağı bir ekiple hazırlanması planlandı. Müftülüklere ayrıca “kayıt işlemlerinin yapılması ve onaylanması” ve eğitimin denetimi görevleri verildi.

Son Güncelleme: 02.12.2019 10:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15