Ankara'da Bağlıca’dan Yapracık’a kadar uzanan diri bir fay olduğu ortaya çıktı

Ankara'da fay hattı var mı? Deprem riskinin en az olduğu düşünülen Ankara’da da diri bir fay hattı olduğu ortaya çıktı. Dikkat çeken bir başka detay da o fay hattının yeni bir yerleşim yerinden geçiyor olması ve o hat üzerinde çok ama çok kritik yapılar bulunması oldu. İşte Bağlıca’dan Yapracık’a kadar uzanan Ankara’daki o fay hattı ile ilgili detaylar…

28 Şubat 2023 Salı 09:20
Ankara'da Bağlıca’dan Yapracık’a kadar uzanan diri bir fay olduğu ortaya çıktı

Türkiye 6 Şubat’ta yaşadığı Kahramanmaraş depremleri sonrasında hala beşik gibi sallanmaya devam ediyor. Depremin vurmadığı kentlerde de herkes bulunduğu yerlerde fay olup olmadığını inceliyor.

Başkent Ankara deprem açısından en risksiz yerlerden biri olarak gösteriliyordu ancak Maden Tetkik Arama Kurumu’nun diri fay haritasına göre durumun hiç de öyle olmadığı ortaya çıktı. Ankara’da Bağlıca’dan Yapracık’a doğru uzanan bir fay var. Haritada dikkat çeken ise Ankara ve çevresinde fayı simgeleyen sadece tek bir çizgi olması.

2

Bağlıca’dan Yapracık’a kadar uzandığı görülen fayın olduğu bölgede; Ümitköy, Yaşamkent, Konutkent ve Koru semtleri yakın çevrede Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)’nın Kale adı verilen yeni binası ile Genelkurmay Başkanlığı’na ev sahipliğini yapacak inşaat da yer alıyor.

ŞÜPHELİ OLARAK İŞARETLENMİŞ!

Dikkat çeken bir başka detay da fay haritada ‘kuvaterner’ olarak işaretlenmiş ‘kuvaterner’ demek ise fayın şüpheli olduğu anlamına geliyor.

Son Güncelleme: 28.02.2023 11:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15