Avrupa Konseyi Genel Sekreteri: Kavala kararı rica değil, yasal zorunluluktur

Avrupa Konseyi, Türkiye'nin peş peşe AİHM kararlarının gereğini yerine getirmemesi üzerine vites yükseltti. Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Marija Pejcinovic Buric, işinsanı Osman Kavala'nın tutukluluğunun AİHM'in son kararına rağmen devam etmesinin "tamamıyla yanlış" olduğunu söylerken karara uyulmasını talep etmenin "Bir rica değil, yasal zorunluluk" olduğunu söyledi.

25 Ocak 2021 Pazartesi 21:37
Avrupa Konseyi Genel Sekreteri: Kavala kararı rica değil, yasal zorunluluktur

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Marija Pejcinovic Buric, işinsanı Osman Kavala'nın tutukluluğunun AİHM'in son kararına rağmen devam etmesinin "tamamıyla yanlış" olduğunu söylerken karara uyulmasını talep etmenin "Bir rica değil, yasal zorunluluk" olduğunu söyledi.

Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi'nde konuşan Buric, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesini onaylayan üye ülkelerin mahkemenin kararlarına saygı göstermeyi kabul ettiğini anımsattı ve "Bu bir rica değildir. Bağlayıcılığı olan yasal zorunluluktur" dedi. 

AİHM'in geçtiğimiz yıl verdiği kararında Kavala'nın "makul şüphe" için gerekli kanıt olmadığına hükmettiğini anımsattan Buric, hükümsüz olarak tutuklanmasının Kavala'yı ve diğer insan hakları savunucularını caydırmak için gizli bir amaç taşıdığını belirtti. 

"Kavala bu nedenle serbest bırakılmalıdır" diyen Genel Sekreter, Bakanlar Komitesi'nin süreci düzenli olarak izlediğini ve ara raporu kabul ettiğini anımsattı. Anayasa Mahkemesinin Kavala'nın serbest bırakılması talebini reddettiğini anımsatan Buric, "Kavala hala tutuklu. Bu tamamıyla yanlış." dedi.  

Son Güncelleme: 25.01.2021 21:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15