Ayda Bebeğe İlk Müdahaleyi Yapan Doktor: İlk olarak Su ve Ayran İstedi

Depremde 91. saatte enkazdan sağ olarak kurtarılan Ayda Gezgin’e ilk sağlık müdahalesini yapan Sağlık Bakanlığı UMKE arama kurtarma görevlisi Dr. Ersin Çoban, o anları anlattı. Dr. Çoban, Ayda’yı ilk bulduklarında gözle görülür bir sıkışma olmadığını bildirdi. Doktor Çoban, Ayda'nın ilk olarak su ve ayran isteyip babasını çağırdığını söyledi. Çoban, “Ayda’nın genel sağlık durumu iyi, herhangi bir açık yarası veya gözle görülen basısı bulunmuyor, izleme amaçlı yoğun bakımda tutulmaktadır” dedi.

03 Kasım 2020 Salı 11:38
Ayda Bebeğe İlk Müdahaleyi Yapan Doktor: İlk olarak Su ve Ayran İstedi

Depremde 91. saatte enkazdan sağ olarak kurtarılan Ayla Gezgin’e ilk sağlık müdahalesini yapan Sağlık Bakanlığı UMKE arama kurtarma görevlisi Dr. Ersin Çoban, o anları anlattı. Dr. Çoban, Ayda’yı ilk bulduklarında gözle görülür bir sıkışma olmadığını bildirdi. Doktor Çoban, Ayla'nın ilk olarak su ve ayran isteyip babasını çağırdığını söyledi. Çoban, “Ayda’nın genel sağlık durumu iyi, herhangi bir açık yarası veya gözle görülen basısı bulunmuyor, izleme amaçlı yoğun bakımda tutulmaktadır” dedi. 

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlisi Dr. Çoban, İzmir depreminde 91. saatte enkazdan sağ olarak kurtarılan Ayda Gezgin’e ilk müdahaleyi yapanlardan biri. Dr. Çoban, Ayda’ya, enkaz altında sıvı vererek ilk müdahalesinin yapıldığını ikinci muayenesinin ambulansta yapıldığını daha sonra da Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Servis'e getirildiğini bildirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.