AYM Üyesi'nden Bakan Soylu'ya Bisikletli Gönderme

AYM Başkanı Zühtü Arslan'ı hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya bir Yüksek Mahkeme üyesinden yanıt geldi. AYM Üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım, Anayasa'nın bir maddesini yazıp bisikletli fotoğraflarını paylaştı.

15 Eylül 2020 Salı 15:30
AYM Üyesi'nden Bakan Soylu'ya Bisikletli Gönderme

Anayasa Mahkemesi'ni (AYM) "Karayollarında toplantı ve gösteri düzenlenemez" düzenlemesini iptal eden kararı nedeniyle hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya AYM üyelerinden Prof. Dr. Engin Yıldırım'dan yanıt geldi.

Yıldırım, Bakan Soylu'ya sosyal medya hesabından gönderme yaparak verdiği yanıtta Anayasa'nın 138. maddesini paylaştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Toplumsal Olaylarda Müzakere Kursu Açılış Töreni'nde Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'a yüklenmişti. Anayasa Mahkemesi'nin "karayollarında toplantı ve gösteri düzenlenemez" kararını iptal etmesini konu edinen Süleyman Soylu, Arslan'a "Anayasa Mahkemesi karar veriyor. FETÖ'cüler girsin, PKK'lılar girsin ne olacak. Anayasa Mahkemesi Başkanı'na buradan söylüyorum. Madem özgür bir ülkeyiz, ana caddelerde, sokaklarda özgürce yürüyüş hakkının ortadan kaldırılmasını onayladınız. Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım. Anayasa Mahkemesi Başkanı'na söylüyorum kendi arabamla tek başına gitmeye ben varım sen var mısın?" demişti.

AYM Üyelerinden Prof Dr Engin Yıldırım,

sosyal medya üzerinden şu paylaşımı yaptı;

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15