Bahçeli'den Erdoğan'ın 50+1 Çıkışına İlk Yanıt

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Bahçeli partisinin grup toplantısında Erdoğan'ın uçakta sarfettiği sözlere yanıt verdi. "Erdoğan MHP'yı sırtından atacak mı" yorumlarına değindi.

21 Kasım 2023 Salı 12:00
Bahçeli'den Erdoğan'ın 50+1 Çıkışına İlk Yanıt

Almanya ziyaretinin dönüşünde uçakta açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi için yüzde 50+1 şartının değişmesini istediğini söylemişti. Erdoğan'ın 50+1 çıkışı "Erdoğan MHP'yi sırtından atacak mı yorumları" yapılmasına neden olmuştu. Bahçeli grup toplantısında bu yorumlara yüklendi.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

* Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gelip geçici bir heves değildir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi işi bitince buruşturulup köşeye atılacak tek kullanımlık konjonktürle reçete hiç değildir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye'nin istikbal haysiyetidir.

* Devlet hayatında çatlak sesler dinmiş, karar alma süreçleri seriye bağlanmış, çok başlılık devri kapanmış. Yeni sstemin gerekli, yeterli, siyasi demlenme süreci devam etmekte olup kurum ve kurallarıyla olgunlaşması Türk ve Türkiye yüzyılının güvencesi olacaktır. Cumhurbaşkanlığı Hükümnet Sistemi işi bitince kenara atılamaz. Cumhurbaşkanlığı Hükümnet Sistemi Türk milletinin huzur, barış ve kardeşlik iradesinin temel harcıdır. Elbette aksayan yönleri varsa mutabakatle ele alınıp düzeltilmelidir.Sayın Cumhurbaşkanımız Almanya'dan dönerken 50+1 oy ile ilgili açıklamada bulunmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın tespitleri siyasetin kurulan ittifaklarının parçalı yapısına bakıldığında tutarlıdır. Bizim bu konuda geçmişten söylediğimiz sözler de bellidir, esasen hiç değişem göstermemiştir.

KİMSENİN SIRTINA BİNMEDİK

* Türkiye aradığı parlak yönetim sisteminini pek çok badireye uğraya uğraya sonunda bulmuş ve benimsemiştir. Muhtar seçmiyoruz, Cumhur'un bütütününü temsil edecek Cumhurbaşkanı'nı seçiyoruz. Dün ne demişlsek bugün de aynı çizgide, aynı görüşteyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın bahse konu açıklamaısnı çarpıtıp fırsat düşkünü meczuplara da prim vermeyiz, bunları adam yerine de koymayız. Erdoğan Bahçeli'yi sırtından mı atacak diye yazı kaleme almaları alçak bvir teşebbüstür. Siyasi hayatımız boyunca hiç kimsenin sırtına binmedik.

* Hiç kimseyi de sırtımıza bindirmedik. Onun bunun sırtından geçinene kenelr bizi anlayamaz. Yük aldık, yük olmadık. Bedelse ödedik. MHP, yancı değildir. İkbale meraklı değildir.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, "50+1 şartının değişmesi isabetli olur. Çoğunluğu alanın seçilmesi halinde Cumhurbaşkanlığı seçimi de seri olur, uğraştırmaz, yanlış yollara sevk etmez. Mevcutta 50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor. Kimin eli, kimin cebinde belli değil. Yok altılı, yok on altılı masa..." demişti

Son Güncelleme: 21.11.2023 12:01
Anahtar Kelimeler:
MHPDevlet Bahçeli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.